Bună dimineaţa Galaţi! Citeşte aici primele informaţii ale zilei !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenda zilei de luni 19 septembrie. Aflaţi care este principalul eveniment din această dimineaţă, care sunt străzile blocate, unde vor fi amplasate radarele şi ce manifestări culturale vă stau la dispoziţie.

Înfiinţarea Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă

Ora 10.00 În Sala Mare a Prefecturii, are loc întrunirea prilejuită de semnarea documentelor pentru înfiinţarea Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă (CCDD). Consiliul va avea ca rol principal colaborarea cu toţi factorii interesaţi să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a judeţului, respectiv instituţiile publice, mediul privat de afaceri şi societatea civilă. CCD va identifica priorităţile de dezvoltare şi factorii de sprijin pentru crearea de noi locuri de muncă şi realizarea de investiţii importante în judeţul Galaţi. Grupul de iniţiativă este constituit din Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţului Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi. La intrunire au fost invitaţi să participe şi rezentanţi ai instituţiilor bancare, specialişti în domeniul economic etc.

Expoziţii

10.00 - Expoziţie de fotografie „Opreşte-te clipă", la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi
10.00 - Expoziţie de documente: „Lemnul în creaţia populară la români", la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia" , cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. Expoziţia va fi deschisă pentru publicul larg, în perioada 17-23 septembrie, la etajul 1 al sediului central. Intrarea este liberă.
10.00 Expoziţia „Comori de artă populară românească", la Muzeul Brăilei, secţia Etnografie.

Teatru

19.00 - Dublă premieră: "O Noapte Furtunoasă" în limba rromani
Compania de teatru AMPHITHEATRROM îşi continuă periplul teatral în limba rromani şi ajunge astăzi pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini".
Spectacolul „Jekh răt lisăme" ("O noapte furtunoasă") de I.L.Caragiale, este o premieră absolută pentru lumea dramaturgiei din România, realizarea lui însumând câteva aspecte inedite: este primul spectacol de teatru din România în care se vorbeşte integral în limba rromani (pentru cei care nu cunosc tainele graiului rromanes, pe durata reprezentaţiei va exista o traducere în limba română); este primul spectacol de teatru realizat de oameni de teatru (regizor, scenograf, actori) profesionişti care îşi asumă fără rezerve apartenenţa la etnia rromă; este pentru prima dată în lume când o piesă a marelui dramaturg Ion Luca Caragiale este tradusă în limba rromani.

Film

Un film gratuit , cadou de ziua ta! Tot anul, în fiecare săptămână, de luni până vineri, filmul de la ora 17:00 sau cel de la 19:00 este oferit cadou la Scena Cafe, dacă faci dovada că este ziua ta de naştere.

Ştiri din trafic

Galaţi: Din cauza lucrărilor ISPA şoferii nu pot ajunge dinspre Bulevardul Marii Uniri pe drumul de lângă Uzina de Apă, circulaţia fiind blocată în dreptul intersecţiei din dreptul Complexului Auto Ivas. Ca soluţie de compromis s-a realizat un by-pass prin curtea service-ului auto dar se circulă cu greutate.
Brăila: Pe Calea Călăraşilor, se circulă pe o singură bandă, la la Primarie pînă în Barieră. Bulevardul Dorobanţilor este de asemenea închis, în zona Apollo. Au început lucrări şi pe Calea Galaţi şi pe Griviţei.
RADARE GALAŢI: Str. Regiment 11 Siret, DN 26, Faleza Superioară, Siderurgiştilor, bulevardul George Coşbuc, DN 25
RADARE BRĂILA: DN 22B - digul Brăila- Galaţi, DE 87-Şoseaua de Centură a municipiului, DE 584 Brăila- Slobozia - Bucureşti, DN 2B Brăila- Buzău, DN 22 Brăila- Râmnicu-Sărat, DN 23 Brăila- Focşani.

Mesaje de la cititori

„Cu groapa aia de la Faleză, autorităţile au avut mare noroc".
Cu groapa aia de la Faleză, autorităţile au avut mare noroc pentru că n-au fost ploi torenţiale. Ar fi fost va şi-amar să se fi umplut. Ar fi luat-o la vale Faleza cu tot cu P-urile alea dinspre Elice. Şi oricum, în tot oraşul, toate cunstrucțiile începute și neterminate sunt adevărate acte de sabotaj. Aşa sunt scheletul ăla construcția din Complexul Țiglina 1,construcția de la Școala 7 și toate garajele de hârciogi ăn care se găsesc beciuri de guzgan cu murături între blocuri,aproape de fundațiile blocurilor sau pe traseele canalizărilor din care unii s-au racordat și la apă.Chiar și Țăiglina 1 în zona intersecției construcțiile noi au încărcat solul intrând în saturație,apărând găuri,denivelări,tasări surprinzătoare.
Ion Preda, pensionar

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite