Aflaţi care sunt expoziţiile pe care le puteţi vizita astăzi la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Superbe origami confecţionate de către persoane cu dizabilităţi
Superbe origami confecţionate de către persoane cu dizabilităţi

Două expoziţii, una de obiecte confecţionate de către persoane cu dizabilităţi şi o alta de numismatică, sunt găzduite de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi respectiv de Muzeul de Istorie.

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii puteţi fi oaspeţii expoziţiei „Idei Meşteşugite", în care sunt prezentate tablouri, felicitări de Crăciun, brăţări şi origami (obiecte de artă realizate din hârtie) realizate de 17 persoane cu handicap şi 11 tineri de la Centrul de plasament nr.2.

Organizată de Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap „Luceafărul", din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi împreună cu conducerea Muzeului de Ştiinţele Naturii, manifestarea îşi propune să aducă un mesaj de înţelegere pentru aceşti semeni năpăstuiţi de soartă.

Exponatele, pictură pe sticlă, pe lemn, bijuterii făcute manual, felicitări personalizate de Crăciun şi figurine origami, rodul activităţii din timpul orelor de terapie -ocupaţională, vor bucura ochiul vizitatorilor arătând potenţialul creativ al persoanelor cu dizabilităţi.

Piese numismatice de mare valoare

„Moneda, ca mijlocitor al schimburilor comerciale, şi ca obiect de colecţie", o expoziţie extrem de instructivă, în special pentru cei mai mici vizitatori, este prezentată în salile Muzeului de Istorie, din str. Al. I. Cuza nr. 80.

Sunt expuse piese numismatice antice, provenite din siturile arheologice de la Tirighina, Bărboşi, Poiana (judeţul Galaţi), Enisala (judeţul Tulcea) şi din diferite localităţi din nordul Dobrogei.

Se cuvine a menţiona staterii macedonieni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimach, în secolele III-II î. Hr., care fac parte din tezaurul de la Dăieni, judeţul Tulcea, precum şi monedele dacice de tip Inotesti-Răcoasa, descoperite la Răcoasa, judeţul Vrancea.

Epoca romană este punctată de denarii romani republicani descoperiţi la Poiana, de denarii şi antoninienii descoperiţi la Tirighina-Bărboşi, precum şi de numeroase monede din bronz, descoperite în situri arheologice, sau aparţinând fondului numismatic donat de preotul Ştefan Eniceicu, din Mahmudia, judeţul Tulcea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite