În atenţia iubitorilor de cultură. Aflaţi care sunt expoziţiile pe care le puteţi vizita astăzi, la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Două expoziţii dedicate pasionaţilor de literatură şi colecţionarilor de documente arhivistice sunt deschise la Biblioteca Judeţeană „VA Urechia", iar la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, pot fi admirate 61 de cristale din chihlimbar.

În foaierul de la etajul 1 al Bibliotecii Judeţene „VA Urechia", poate fi vizitată expoziţia intitulată „Nemărginita dragoste a gălăţenilor de altădată pentru Eminescu", care prezintă vizitatorilor documente arhivistice. Printre exponate se numără Actul comemorativ de la dezvelirea monumentului lui Mihai Eminescu, la Galaţi.

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi sunteţi aşteptaţi la expoziţia „CHIHLIMBARUL, varietate şi culoare". Printre cele 61 de piese din această răşină fosilă considerată material semipreţios, cea care atrage atenţia publicului în mod special este o pepită cu greutatea de 3,480 kg, una din cele mai mari din lume, deosebit de valoroasă.

Cititorii care trec pragul Bibliotecii Judeţene au ocazia să admire, în sala „Mihai Eminescu", o serie de documente şi fotografii, care atestă bogata istorie a prestigioasei instituţii de cultură, în cadrul expoziţiei „Biblioteca V.A. Urechia - arc peste timp".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite