Clanul lui "Edi Castravete", 59 de ani de închisoare pentru o escrocherie de 150.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru dintre membrii clanului sunt deja după gratii. Foto: Arhivă
Patru dintre membrii clanului sunt deja după gratii. Foto: Arhivă

Judecătorii Tribunalului Galaţi i-au condamnat pe cei cinci membri ai grupării infracţionale conduse de Eduard Pohrib, zis „Edi Castravete", la pedepse totale însumând 59 de ani de închisoare. În doar câteva luni, cei cinci au reuşit să escrocheze 18 de firme, de la care au luat marfă de peste 150.000 de euro, pe care au „achitat-o" cu documente de plată falsificate.

Indivizii fuseseră trimişi în judecată de ofiţerii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), sub acuzaţiile de "constituire de grup infracţional" şi "înşelăciune".

Membrii clanului - Ionel Grosu, Sorin Balaban (zis „Bulumba"), Eduard Pohrib (zis „Edi Castravete"), Viorel Mircea Partenie (zis „Mişu" sau „Chiorul") şi Păun Viorel  - au reuşit, într-un timp foarte scurt, să păcălească 18 de firme, valoarea prejudiciului ridicându-se la peste 150.000 de euro. Ei au luat, în numele firmei fantomă Steico Construct SRL Galaţi, diverse mărfuri pe care le-au "plătit" cu documente de plată falsificate. Ulterior, au revândut marfa şi şi-au însuşit în întregime contravaloarea acesteia.

Tribunalul Galaţi, ia-a condamnat pe toţi cinci, pe 28 octombrie 2011, la un total de 59 de ani de închisoare. Grosu şi Pohrib au primit câte 13 ani, iar Partenie, Balaban şi Păun, câte 11 ani de închisoare. Dintre toţi inculpaţii, doar Viorel Păun este în acest moment liber, el dispărând de la domiciliu încă din faza urmăririi penale.

Celor cinci membri ai clanului li s-au interzis şi drepturile civile pe o perioadă de cinci ani. De asemenea, ei au fost obligaţi să returneze paguba produsă (660.000 lei) şi să plătească cheltuielile de judecată către stat, în sumă de peste 15.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite