În loc de căldură în apartamente, „dialogul surzilor”. Încă o rundă, miercuri, la Comisia de Dialog Social. Lărgită !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii înfriguraţi mai au de aşteptat hotărârea judecătorului sindic
Gălăţenii înfriguraţi mai au de aşteptat hotărârea judecătorului sindic

Gălăţenii rebegiţi de frig sunt aşteptaţi, neapărat cu o haină în plus pe ei, la Teatrul Dramatic, miercuri, la ora 11.00. Motivul: o dezbatere înfierbântată pe tema căldurii care „nu este".

Chestiunea încălzirii caloriferelor din locuinţele gălăţenilor dependenţi de termoficare devine tot mai arzătoare pe măsură ce se răceşte vremea şi se apropie data de 1 noiembrie. În atare situaţie, adică în lipsa banilor pentru plata gazului metan necesar producerii agentului termic primar de către Electrocentrale Galaţi, se discută. Deocamdată, doar în contradictoriu, şi fără folos.

În acelaşi ciclu de discuţii sterile este de aşteptat să se înscrie şi cele care urmează a fi purtate la Comisia de dialog social, convocată pentru miercuri 26 octombrie, ora 11, de către Paul Florea, prefectul judeţului.

De astă dată, s-a decis ca dezbaterile Comisiei să se desfăşoare în formulă lărgită, cu participarea reprezentanţilor tuturor părţilor implicate, la Teatrul Dramatic (şi nu ca de obicei la Prefectură).

Se preconizează să participe conducerea Federaţiei judeţene a asociaţiilor de proprietari, preşedinţii acestor asociaţii, consilieri locali, mai marii Primăriei, directorii Apaterm şi Electrocentrale, reprezentantul ANRSC şi evident prefectul judeţului. Voci arhisuficiente pentru un dialog al surzilor având în vedere cât de controversat este subiectul pentru care se va umple sala teatrului şi cât de greu, să moderezi un dialog cu atât de mulţi participanţi.

Prefectul Paul Florea speră că astfel va reuşi să-i determine pe cei responsabili de încălzirea a peste 80.000 de locuinţe să găsească o soluţie.

Conducerea Romgaz este însă inflexibilă şi, având în vedere ceea ce se întâmplă la Galaţi, nu este dispusă să livreze combustibilul necesar decât dacă i se plăteşte înainte. Aşadar, soluţia este una singură şi multe vorbe "nu fac nici doi bani". 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite