30 de profesori din Galaţi au finalizat cursurile de dezvoltare profesională International Baccalaureate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorian Dumitrescu, manager ArcelorMittal Galaţi.
Dorian Dumitrescu, manager ArcelorMittal Galaţi.

În cadrul ceremoniei care a avut loc astăzi, la Galaţi, 30 de profesori şi 20 de directori de şcoli de la trei licee au primit certificate care atestă finalizarea unui curs International Baccalaureate (IB) de dezvoltare profesională, la care au participat în ultimele nouă luni.Proiectul a fost finanţat de Fundaţia ArcelorMittal.

Cursul numit „Predarea şi Învăţarea din Perspectivă Internaţională” a avut drept scop introducerea şi explicarea metodelor esenţiale, fundamentale în abordarea IB, recunoscute în toată lumea pentru standardele ridicate şi pentru calitatea pedagogică.

Suportul de curs a fost realizat de către o echipă de specialişti din cadrul IB, consultanţi internaţionali, şi o echipă din cadrul Şcolii Internaţionale „Mark Twain” din Bucureşti. Acestea s-au axat pe cercetările sistemului de educaţie contemporan, precum şi actualele medotologii şi sistemul pedagogic IB.

Trei licee gălăţene au fost implicate în acest proiect. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”,  Liceul „Emil Racoviţă” şi Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”.  

„Începând cu 30 octombrie 2010, 30 de profesori din cadrul acestor şcoli au luat parte la un workshop iniţial şi au absolvit cursul care a inclus opt workshopuri, din care şase au fost online. În octombrie, 20 de directori de liceu din cadrul celor trei şcoli au participat la un workshop special, iar între 4 şi 5 iunie vor participa la workshopul final, pentru a discuta implementarea medotelor de studiu în cadrul cursurilor.  Se doreşte ca cel puţin două licee participante să devină Şcoli Internaţionale Autorizare IB”, a declarat Dorian Dumitrescu, P.R. Manager ArcelorMittal Galaţi.

International Baccalaureate este o fundaţie non profit, care oferă trei programe educaţionale de înaltă calitate pentru şcolile publice din întreaga lumea.

De peste 40 de ani, programele IB sunt renumite pentru înaltul standard academic, pentru pregătirea elevilor pentru viaţa în secolul 21 şi pentru ajutarea dezvoltării cetăţenilor care vor crea o lume mai bună şi mai paşnică/ IB lucrează în prezent cu 3.230 de şcoli din 141 de ţări.

Fundaţia ArceorMittal a fost creată în mai 2007. Este o organizaţie non-profit, axată pe formalizarea şi dezvoltarea responsabilităţii ArcelorMittal pentru comunităţi.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite