Inspectoratul Judeţean în Construcţii Galaţi va fi desfiinţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii ar putea beneficia de reforma din sistem
Constructorii ar putea beneficia de reforma din sistem

Două treimi dintre angajaţi vor fi daţi afara, iar la Galaţi va rămâne un birou local coordonat de Direcţia Regională în Construcţii Sud-Est, care va avea sediul la Constanţa. Cea mai mare parte a activităţii de inspecţie va fi preluată însă de Primărie.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va fi reorganizat prin desfiinţarea inspectoratelor judeţene şi crearea a opt direcţii regionale în construcţii.

Reorganizarea presupune reducerea a 125 de posturi, de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie. Direcţia Regională în Construcţii Sud-Est (Constanţa) va comasa inspectoratele judeţene Constanţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

Măsura îşi doreşte să eficientizeze activitătea instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu personalul de conducere, iar reorganizarea urmează linia promovată de Guvern de raţionalizare a cheltuielilor, susţine Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în subordinea căruia se află ISC.

Cât de eficientă va fi această măsură este destul de greu de spus. Preluarea activităţii de inspecţie în construcţii va presupune, desigur, angajarea de specialişti la primării şi la Consiliul Judeţean, caz în care este posibil ca, de fapt, cheltuielile să crească. În acealaşi timp, mica echipă care va rămâne la Galaţi va funcţiona în continuare în impozanta clădire din zona Parcului de la "Pastilă" (strada Alexandru Cernat), deci nici cheltuielel cu sediu nu vor fi diminuate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite