„Hoteluri” pentru anvelopele de vară, înlocuite în mod obligatoriu cu cele de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Meca, directorul tehnic de la Dacia Service, inspectând anvelopele "cazate", protejate în în huse speciale
Cătălin Meca, directorul tehnic de la Dacia Service, inspectând anvelopele "cazate", protejate în în huse speciale

Numărul firmelor care oferă serviciul de depozitare a anvelopelor de iarnă sau de vară, în extrasezon, a crescut. Pentru o sumă cuprinsă între 100 şi cel mult 150 de lei beneficiaţi de păstrarea, dar şi montarea acestora la maşină.


Hotelurile de anvelope, aşa cum sunt numite depozitele speciale la care pot fi încredinţate pentru păstrare „cauciucurile" de vară sau iarnă, reprezintă o idee de afacere care a prins şi la noi.

A „spart gheaţa", în urmă cu doi ani, reprezentanţa unui service de roţi, cu nume sonor în toată Europa, care a oferit şi la Galaţi acest tip de serviciu. Ideea a prins pentru că, neavând suficient spaţiu de depozitare acasă, mulţi gălăţeni renunţau la folosirea anvelopelor de iarnă cu toate că erau la curent cu avantajul acesteia.

În momentul în care, pentru o sumă rezonabilă, li s-a oferit posibilitatea de a-şi „caza" anvelopele „la hotel", în jur de 500 de şoferi gălăţeni au profitat de această posibilitate. Noua afacere a avut un început destul de modest.

Acum însă, când prin lege a devenit obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă, pe această nişă de piaţă au intrat şi alte firme.

Cum sunt „cazate" roţile

„Recepţionerii preiau anvelopele, le măsoară cu un şubler grosimea profilului, şi notează datele inscripţionate pe acestea (dimensiune, tip, an de fabricaţie etc), în contractul încheiat cu clientul. Depozitarea se face în ordine alfabetică astfel încât, la eliberare, identificarea se face foarte uşor. Tariful perceput este de 10 lei pe sezon, pentru fiecare anvelopă. Sezonul este cuprins între 1 noiembrie - 1 martie", ne-a informat Marian Filip, directorul service-ului de roţi Premio

Acesta susţine că nu doar păstrarea în condiţii de temperatură constantă şi asigurarea spaţiului necesar sunt avantajele acestui tip de serviciu destinat proprietarilor de autovehicule.

„Practic proprietarul maşinii nu mai are de făcut alte drumuri, de exemplu, la atelierele de vulcanizare. Vine direct aici, unde se face dejantarea şi montarea anvelopelor, care s-au aflat la păstrare în timpul primăverii, verii şi toamnei. Schimbarea anvelopelor este tarifată în funcţie de dimensiunile acestora. De exemplu pentru cele pe 15 ţoli, cu tot cu echilibrare, montajul costă 75 de lei", a mai precizat Filip.

Cum în Galaţi au mai fost deschise anul trecut încă două hoteluri de roţi (la firme reprezentante ale mărcii Dacia), iar de curând încă o societate comercială a intrat pe această piaţă, creşterea concurenţei determină scăderea tarifelor şi creşterea calităţii serviciilor.

La Dacia Service IATSA, Cătălin Meca, director tehnic, ne-a arătat că, din acest an, în premieră, fiecare anvelopă este ambalată într-o husă de plastic specială.
„La noi, păstrarea costă 10 lei pentru fiecare roată, iar <<încălţarea şi descălţarea>> maşinii încă 60 de lei. Cu 100- 110 lei se rezolvă şi depozitarea şi montajul", a spus Meca.

Salvarea murăturilor

Costel Iancu, proprietarul unui Logan, tocmai îşi „caza" anvelopele de iarnă în Service-ul de pe Centură. Părea foarte încântat de ideea acestui gen de depozit şi a precizat că va apela la el şi la primăvară, atunci când va reveni pentru montarea anvelopelor pentru sezonul cald.

„Eu ţineam cauciucurile în balcon, printre borcanele cu murături de la soacră-mea. Am spart vreo două în momentul în care le-am scos din balcon şi am avut «show» mare cu nevastă-mea, aşa că m-am decis să nu le mai duc acasă pe cele de iarnă", spune râzând Costel Iancu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite