Primele cinci defibrilatoare publice au fost montate la Galaţi. Vezi unde sunt amplasate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatele, în valoare de circa 2.000 de euro fiecare, s-au montat la Tribunal, în hala de legume şi fructe din Piaţa Centrală, în Gara CFR Călători, la Trecerea Bac şi la Facultatea de Mecanică.

Autorităţile gălăţene au monstat deja cinci dintre defibrilatoarele publice promise. Aparatele pot fi folosite pentru a-i ajuta pe gălăţenii căzuţi în stradă şi aflaţi în stop cardio-respirator, până la sosirea medicilor de urgenţă.

Fiecare aparat costă circa 2.000 de euro.  Locurile unde s-au montat sunt:  în hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale, la Tribunal, în Gara CFR Călători, la Trecerea Bac şi la Facultatea de Mecanică. Un al şaselea aparat va fi instalat la Plaja Dunărea, însă aceast lucru se va face de-abia la primăvară.

Defibrilatoarele pot fi folosite de persoane fără pregătire medicală prealabilă pentru că oferă un ghid audio al manevrării, în limba română. În aceste momente se lucrează la un sistem care, la fiecare acţionare a unuia dintre defibrilatoare, va declanşa o alarmă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, maşinile medicilor de la Ambulanţă sau SMURD vor putea pleca imediat spre locul respectiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite