Portretul-robot al gălăţeanului datornic: circa 42 de ani, bărbat, cu rată lunară medie de 330 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii au restanţe de plată la credite de 30 de milioane de euro
Gălăţenii au restanţe de plată la credite de 30 de milioane de euro

Evaluarea aparţine companiei KRUK Internaţional, care se ocupă cu managementul creanţelor. Adică ajută debitorii să-şi gestioneze şi plătească datoriile restante, pe care le preia de la bănci şi alte instituţii. Peste 12.000 de gălăţeni, care datorează peste 30 de milioane de euro sunt în portofoliul companiei amintie.

Moldova este regiunea din care au provenit cele mai multe cazuri transferate către KRUK International, în perioada iulie 2010-iunie 2011, respectiv 132.658 de asemenea cazuri. Această regiune este urmată în clasament de Muntenia, cu 84 697 de cazuri transferate.

Moldova ocupă, de asemenea, locul al treilea într-un top alcătuit în funcţie de valoarea cazurilor transferate - 346 de milioane lei noi - fiind devansată de Muntenia, cu o valoare totală de 601 milioane lei, şi de Transilvania, cu o valoare totală de 455 milioane lei.

"Cu un număr total de 3219 aranjamente de plată semnate în perioada analizată, populaţia din zona Moldovei manifestă un comportament pozitiv de achitare a datoriilor acumulate. Pe de altă parte, persoanele cu datorii care nu au semnat încă un aranjament de plată, sunt în general afectate de pierderea locului de muncă, diminuarea salariului sau apariţia unor evenimente neplăcute care au generat cheltuieli neprevăzute. Rolul consultanţilor KRUK International este de a înţelege fiecare situaţie în parte şi de a găsi împreună cu debitorul o soluţie optimă, adaptată posibilităţii lor financiare", a declarat Isabela Iacob, director general KRUK International.

Potrivit analizei efectuate la nivelul portofoliului companiei KRUK International, au reieșit următoarele date:
- Rata medie pentru aranjamente de plată negociată de către debitorii KRUK International din Moldova este de 330 de lei.
- Cea mai mare valoare a unei datorii transferate în portofoliul nostru, în perioada iulie 2010 - iunie 2011 pentru regiunea Moldova a fost de de 129.586 lei (echivalentul a aproximativ 30.000 de euro).
- Vârsta medie a debitorilor din Moldova este de 42 de ani, și sunt în majoritate bărbaţi. Datoriile transferate reprezintă credite negarantate, contractate în perioada de stabilitate a situaţiei financiare.
- Cea mai mare creanță a unei persoane fizice preluata din Galați, a fost a unei debitoare de 39 ani, femeie , iar valoarea creanței a fost de 118.702 lei
- Valoarea celei mai mari creanțe pentru care s-a încheiat un aranjament de plată în Galați, a fost a unei debitoare de 42 ani, femeie, valoarea totală a aranjamentului 93.910 lei, iar valoare ratei lunare 250 lei.
- Numărul de creanțe persoane fizice achiziţionate de compania KRUK International din judetul Galaţi a fost de 12.200 cazuri
- Valoarea totală a acestor creanțe a fost de 132.827.074 lei (circa 30 de milioane de euro).

"Priorităţile în bugetul unei familii sunt achitarea facturilor la utilităţi, plata medicamentelor, cheltuielile pentru creşterea copiilor (îmbrăcăminte, alimente, rechizite), hrana zilnică şi ţigările (dacă sunt fumători). Plata datoriilor către bănci ocupă un loc important în lista de priorități, urmată de cheltuielile pentru combustibil, în cazul posesorilor de autoturisme", a declarat sociologul Mircea Kivu.

Despre KRUK International

Compania KRUK International S.R.L. a fost înființată în anul 2007 de Grupul KRUK - liderul pieței de management al creanțelor comerciale din Polonia. Compania este specializată în managementul integrat al creanțelor, având clienți atât din sectorul financiar, cât și companii. KRUK International a dezvoltat activități de colectare a creanțelor bancare ale companiilor de intermediere a creditelor, companiilor de asigurări și leasing, operatorilor de telefonie fixă și mobilă, cât și ale companiilor de distribuție a bunurilor de larg consum. Compania este de asemenea un jucător important pe piața achiziţiei de portofolii de creanțe, în special de la bănci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite