Cutremurul de luni dimineaţă, de la ora 6.19, s-a simţit şi la Galaţi. A avut 4 grade pe scara Richter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta cutremurelor înregistrate în ultimele 24 de ore în regiune
Harta cutremurelor înregistrate în ultimele 24 de ore în regiune

Seismul s-a produs la o adâncime de 142 de kilometri în Vrancea. A fost resimţit în toată Moldova şi Muntenia, dar nu s-au produs pagube materiale. Este al treilea seism produs în luna octombrie în România.

Cutremurul de astăzi vine la doar o zi după ce un seism de 7,3 grade pe scara Richter a provocat distrugeri masive în estul Turciei. Aproximativ 1.000 de oameni au murit, iar zeci de clădiri au fost distruse.

Acesta este cel de-al treilea cutremur din această lună. Astfel, pe 4 octombrie, Vrancea a fost zdrunicnată de un cutremur de 4,8 grade, resimţit atât în Focşani, cât şi în oraşe precum Buzău, Bucureşti, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Iaşi, Galaţi şi Braşov. De asemenea, Institutul naţional pentru fizica pământului de la Sofia informa atunci că seismul a fost resimţit uşor şi în nord-estul Bulgariei, mai exact în zonele Ruse, Razgrad şi Silistra.

La doar două zile, mai exact pe 6 octombrie, în Vrancea a fost înregistrat un alt cutremur, cu o magnitudine de 3,9 grade, localizat la circa 11 km de Valea Râmnicului şi 52 de km de Focşani.

Ştefan Tătaru, şeful staţiei seismice de la Vrâncioaia, a declarat pentru Adevărul că nu vă poate spune dacă acest sesim are vreo legătură cu cel din Turcia. "Cert este că în perioada octombrie - noiembrie, frecvenţa acestor fenomene creşte", a precizat Ştefan Tătaru.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite