Judecătorii Curţii de Apel au decis: tecuceanul care şi-a ucis bunica merită să stea în puşcărie 14 ani, în loc de 11

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Marian Dănăilă îşi va petrece anii cei mai frumoşi ai tinereţii în puşcărie
Paul Marian Dănăilă îşi va petrece anii cei mai frumoşi ai tinereţii în puşcărie

Paul Marian Dănăilă tânărul care şi-a omorât bunica, anul trecut, în preajma Crăciunului,  va rămâne după gratii încă doi ani. Iniţial, un complet de judecată al Tribunalului Galaţi l-a condamnat la 11 ani de închisoare, dar Dănăilă a făcut recurs şi acum are toate motivele să regrete.

La finele săptămânii trecute, judecătorii Curţii de Apel i-au majorat pedeapsa cu încă doi ani de privare de libertate.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, student la Iaşi, se întorsese acasă, anul trecut, în seara de 22 decembrie. Obosit, a încercat să se odihnească, dar Georgeta Holmu, bunica sa în vârstă de 81 de ani, bolnavă de Alzheimer, vorbea fără noimă. Dănăilă i-a cerut să tacă pentru că vrea să se odihnească, dar femeia era prea bolnavă ca să ţină cont de cererea lui. La un moment dat, tânărul s-a enervat şi, pierzându-şi controlul, a luat bastonul cu care a lovit-o pe bâtrână până când aceasta n-a mai putut scoate niciun sunet. Bunica lui Dănăilă a murit după cinci zile ca urmare a traumatismelor provocate de lovituri.

În faţa instanţelor care i-au judecat fapta, tânărul a susţinut că n-a avut intenţia să-şi omoare pe bunica. O mătuşă i-a susţinut spusele spunând că vinovata morală pentru tragedie este mama lui Dănăilă care în loc să aibă grijă de bătrână umblă mai tot timpul ameţită de băutură. Mătuşa a mai spus că din cauza ei şi a unei rătăciri de moment, tinereţea şi tot viitorul tânărului de 24 de ani s-au năruit.

Deşi şi-a recunoscut fapta pentru a obţine reducerea pedepsei, judecătorii Curţii de Apel au considerat că pentru crima comisă, tânărul merită să plătească mai scump.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite