Şoferii camioanelor TIR sunt în vizorul poliţistilor de la Rutieră şi al inspectorilor Autorităţii Rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii TIR-urilor care tranzitează judeţul Galaţi sunt vedificaţi "la sânge"
Şoferii TIR-urilor care tranzitează judeţul Galaţi sunt vedificaţi "la sânge"

După ce, luna trecută, poliţiştii gălăţeni de la Serviciul Poliţiei Rutiere au colaborat cu angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a-i depista pe conducătorii auto care circulă pe şoselele judeţului fără să fi achitat taxa de drum, în prezent sunt agrenaţi într-o nouă acţiune realizată în cooperare.

De astă dată, fac echipă şi cu inspectorii Autorităţii Rutiere Române (ARR) - filiala Galaţi având ca misiune controlarea camioanelor TIR care transportă marfă pe raza judeţului nostru, aflându-se în tranzit sau făcând curse între localităţile acestuia.

După cum ne-a informat subinspectorul Iulian Matei din cadrul Poliţiei Rutiere, acţiunea, care se desfăşoară în perioada 10-16 octombrie, reprezintă o iniţiativă a European Traffic Police Network (TISPOL).

„Un agent opreşte camioanele TIR şi angajaţii de la CNADN le cer şoferilor să prezinte dovada de achitare a rovignetei, iar cei de la ARR, avizul de însoţire a mărfii şi documentele care atestă respectarea normelor tehnice în cazul respectivelor autovehicule" a precizat Iulian Matei.

Evident că scopul acestei acţiuni, la fel ca toate celelalte organizate de TISPOL în ţările Uniunii Europene vizează creşterea nivelului de siguranţă al traficului rutier.

Contravenienţii sunt amendaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite