Tudor Vladimirescu este închis în Penitenciarul Galaţi! El e condamnat la trei ani închisoare pentru contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările erau fabricate în Republica Moldova
Ţigările erau fabricate în Republica Moldova

Recursul făcut de Tudor Vladimirescu împotriva condamnării se va judeca pe 14 decembrie la Curtea de Apel Galaţi. Inculpatul a fost agent la Poliţia de Frontieră şi a fost prins fîăcând contrabandă cu ţigări.

În dosar, alături de Tudor Vladimirescu, este inculpat şi un agent al Poliţiei locale Galaţi, pe nume Cătălin Dimitriu. Ambii sunt de mai multe luni în stare de arest preventiv. Prima instanţă, Tribunalul Galaţi, i-a condamnat la câte trei ani de închisoare.

Vă remintim că în luna iulie a acestui an, doi poliţişti au fost trimişi în judecată de DIICOT, după ce au fost prinşi în flagrant de către agenţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în timp ce încercau să introducă în România peste 20.000 de pachete cu ţigări.

Agentul Tudor Vladimirescu, din cadrul Poliţiei de Frontieră şi agentul Cătălin Dimitriu, din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile.

Conform purtătorului de cuvânt al IJPF Galaţi, Marcel Antohe, cei doi au fost urmăriţi o noapte întreagă de poliţiştii de frontieră.

„Ei au fost observaţi pe frontiera verde în timp ce încărcau ţăgările sosite pe Prut în două maşini special modificate. De-abia în momentul în care au fost opriţi în trafic s-a constatat că erau angajaţi ai MAI", a declarat acesta.

Cei doi au fost depistaţi în flagrant, în noaptea de vineri spre sîmbătă, în timp ce transportau, cu două autoturisme special modificate, cantitatea de aproximativ 20.000 pachete de ţigări mărcile „Plugarul!" şi „Winston", introduse în mod ilegal în România, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, de către alţi membri ai grupării.

Conform lui Marcel Antohe, agentul Tudor Vladimirescu este angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţei de Frontieră Galaţi din anul 2004, iar până acum nu a fost cercetat pentru vreo abatere de la regulament.

Celălalt poliţist contrabandist, Cătălin Dimitriu era încadrat la secţia 3 Poliţie din anul 2005, din momentul în care a absolvit Academia de Poliţie. Nici el nu fusese sancţionat până acum de superiori.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite