Dosarul "Contrabandă pe Dunăre". Învinuitul Ioan Sas rămâne cu interdicţia de a părăsi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu barja folosită pentru transbordarea motorinei
Imagine cu barja folosită pentru transbordarea motorinei

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au respins plângerea acestuia împotriva ordonanţei prin care procurorii DIICOT îi interziceau să părăsească ţara poe durata anchetei. Vă reamintim că Ioan Sas este acuzat de participare la un grup infracţional care a adus pe Dunăre, prin contrabandă, peste 15.000 de tone de motorină.

Potrivit DIICOT, Ioan Sas şi grupul său (din care fac parte peste 20 de persoane, printre care şi fostul şef al SRI Giurgiu) au introdus în ţară ilegal importante cantităţi de motorină, fără să plătească taxe vamale.

Iniţial, Tribunalul Galaţi a judecat arestarea lui şi a altor zeci de persoane din acelaşi dosar, însă cu toţii au fost puşi în libertate, după ce Sas a prezentat documente care atestă că din august 2010 până în iunie 2011 el a plătit accize şi TVA  în valoare de 11 milioane de euro.

Bărbatul consideră că a fost acuzat pe nedrept, fără ca DIICOT să verifice intrările de marfă de la Vama Zona Liberă Galaţi. În acelaşi timp, însă, ancheta continuă în acest caz, iar interdicţia ca Ioan Sas să poată să părăsească România rămâne în vigoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite