Confiscări cu duiumul la frontiera româno-moldovenească: mii de pachete de ţigări şi două autoturisme de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din captura de ţigări de la Galaţi
O parte din captura de ţigări de la Galaţi

În ultimele zile, 2 837 pachete de ţigări de contrabandă , un AUDI A6 şi  un VW PASSAT, confiscate de inspectorii vamali gălăţeni. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 23.000 lei, iar o persoană s-a ales cu dosar penal.

De la începutul saptamanii, inspectorii vamali din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră Oancea, Galati-Giurgiulesti şi Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi (unităţi aflate în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi) au confiscat 56 740 ţigarete, un AUDI A6 si VW PASSAT care aveau locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 23.000 lei.

În după amiaza zilei de 13 decembrie 2011, inspectorii vamali din Biroul Vamal de Frontieră Oancea au descoperit în bagajele personale ale unei persoane cu dubla cetatenie română si R. Moldova, 120 de pachete de ţigări marca WINSTON BLUE, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal. Conform legislaţiei în vigoare inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării ţigările şi au sancţionat contravenţional şoferul cu amendă în valoare de 5.000 lei. Amenda a fost achitată, iar automobilul şi-a continuat drumul.

Tot in data de 13.12.2011, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, acţionând pe baza unui profil de risc local, au efectuat un control într-o piaţă agroalimentară din Galaţi unde au descoperit asupra unui cetăţean român 122 pachete de ţigări de diferite mărci, care purtau marcaje fiscale din Republica Moldova . Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, fără acte de provenienţă şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu amendă în cuantum de 1.500 lei.

În dimineaţa zilei de 14 decembrie 2011, la Biroul Vamal de Frontiera Oancea, s-a prezentat pentru controlul vamal un autoturism marca AUDI A6, înmatriculat în Bulgaria, la volanul căruia se afla un cetăţean din Republica Moldova. În urma controlului amănunţit, inspectorii vamali au descoperit 500 pachete de ţigări marca WINSTON BLUE, ascunse într-un locaş special amenajat în portbagaj. Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a autoturismului. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

In aceeasi zi, dar prin Biroul Vamal de Frontiera Galati-Giurgiulesti, inspectorii vamali au descoperit, ascunse in locasuri special amenajate sub podeaua portbagajului unui VW Passat, inmatriculat in Bulgaria, 267 pachete de ţigări de diferite marci (MT şi WINSTON). Cazul a fost predate organelor politiei de frontiera, soferul aflandu-se la a doua tentative de sustragere de la vamuire.

La primele ore ale zilei de 15 decembrie 2011, la Biroul Vamal de Frontieră Galati-Giurgiulesti, s-a prezentat pentru control vamal, pe sensul de intrare un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Republica Moldova. În urma controlului amănunţit efectuat, inspectori vamali au descoperit, 468 de pachete de ţigări de diverse mărci (WINSTON si PLUGARUL). Ţigările erau ascunse în vederea sustragerii de la control vamal în sacose cu peste. Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şoferul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

In seara zilei de 15.12.2011, la Biroul Vamal de Frontieră Oancea, s-a prezentat pentru control vamal, pe sensul de intrare un autocar marca MERCEDES , înmatriculat în GRECIA. În urma controlului amănunţit efectuat, inspectori vamali au descoperit, 1.340 de pachete de ţigări de diverse mărci (PRIMA LUX BLUE, LM, MARLBORO GOLD), destinate pietei Uniunii Europene. Ţigările erau ascunse în vederea sustragerii de la control vamal în ascunse în colete . Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, şoferul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite