Fostul şef al serviciului Contestaţii de la Fiscul gălăţean a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, Dumitru Mirică, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Galaţi la trei ani de închisoare, cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

Dumitru Mirică a fost arestat în luna august de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi, în urma unui flagrant. El a fost suprins în timp ce primea 1000 de euro de la un denunţător, care urma să primească la schimb ajutor pentru soluţionarea unor contestaţii împotriva unor procese verbale de control.

Mai mult decât atât, inculpatul urma să primească de la denunţător (care este patronul mai multor magazine de bijuterii) şi mai multe podoabe din aur, pe care ar fi trebuie să le aleagă chiar fiica lui Mirică.

Interesant este că Mirică a recunoscut fapta, cu scopul de a obţine reducerea cu o treime a pedepsei. El a cerut să fie pus în libertate în mai multe rânduri, motivând că soţia lui bolnavă are nevoie de el, însă de fiecare dată cererile i-au fost respinse.

Decizia Tribunalului nu este definitivă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite