Conflictul de la Oţelul Galaţi a luat o pauză. Jucătorii şi-au primit salariile restante!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea ArcelorMittal a comunicat că toate sumele datorate jucătorilor au fost achitate şi că "acest subiect trebuie închis". Replica vine după ce, ieri, preşedintele clubului, Marius Stan, acuza Consiliul de Adimistraţie al Oţelul Galaţi că refuză să achite banii.

Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi (companie care este principalul sponsor al clubului Oţelul) ne-a transmis un comunicat prin care conducerea combinatului siderurgic neagă faptul că ar exista un scandal al salariilor la clubul de fotbal.

Declaraţia lui Thierry Le Gall, (încă) Director General al ArcelorMittal Galaţi este foarte clară: „Ca urmare a unor informaţii şi mesaje apărute în presă în ultimele zile, aş dori să clarific unele aspecte. Problema salariilor a fost rezolvată. Consiliul de Administraţie al Clubului a acţionat normal, la timp şi şi-a exercitat rolul de control, la fel ca în oricare companie. Îmi exprim încrederea că va continua să acţioneze astfel, aşa cum am solicitat. Mă aştept ca acest subiect să fie închis şi să ne întoarcem pe terenul de joc".

Scandalul este de fapt politic!

În ultimele zile s-au făcut numeroase speculaţii legate de plata salariilor la Oţelul Galaţi, atât antrenorul Dorinel Munteanu, cât şi preşedintele Marius Stan dând declaraţii fulminante şi ameninţând cu greva jucătorilor.

Dincolo de comunicatul oficial există însă şi informaţii neoficiale despre faptul că între persoana mandatată să gestioneze banii de la Oţelul (Ionel Borş, preşedintele CA) şi preşedintele clubului (Marius Stan) există un conflict cu miză mai curând politică decât sportivă.

În vreme ce Borş este un apropiat al PSD ("aripa" care nu ageează ideea ca USL să-l desemneze pe Marius Stan drept candidat unic la Primăria Galaţiului), Stan este agreat de liberali (unde este membru cu acte în regulă) şi susţinut doar de jumătate dintre pesediştii de la Galaţi.

În fapt, tot balamucul de la Oţelul este, în esenţă, un scenariu cu iz de vehicul electoral pentru Marius Stan. Peste acest scenariu, intens şi atent mediatizat de unele publicaţii, se suprapune dorinţa lui Ionel Borş  - susţinut de o parte importantă din PSD - de a-l impune pentru Primăria Galaţiului pe un candidat din partea social-democraţilor, respectiv, potrivit surselor noastre, pe medicul Nicuşor Ciumacenco (actual viceprimar).

Să vedem cine va câştiga acest război. Probabil că nu echipa, care, pe fondul turbulenţelor de la "vârf", a ajuns pe locul 8 în Liga I şi n-a adunat niciun punct în Liga Campionilor. Hai băieţii!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite