Criză pe piaţa oţelului. Soarta ArcelorMittal, dezbătută în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Corina Creţu a atras atenţia, în plenul Parlamentului European, că scăderea abruptă a comenzilor şi a preţurilor pe piaţa oţelului pune în pericol cei 9000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi. Creţu a cerut elaborarea unei strategii comune pentru a evita o "catastrofă socială la Galaţi"

În cadrul dezbaterilor de la Strasbourg, europarlamentarul Corina Creţu a avertizat ca scăderea abruptă a tranzacţiilor de pe piaţa oţelului şi a preţului acestuia este pe cale să provoace noi restructurări în siderurgie.

"Există riscul ca, la zece ani de la privatizare, să fie afectaţi cei aproape 9.000 de angajaţi români ai combinatului Arcelor Mittal de la Galaţi. Este nevoie de o strategie comună a tuturor palierelor decizionale pentru menţinerea capacităţilor productive şi asigurarea unei protecţii reale a intereselor lucrătorilor", a evidenţiat Corina Creţu, membru al Comisiei europarlamentare pentru Probleme Sociale şi Ocuparea Forţei de Muncă.

Intervenţia europarlamentarului pare să aibă şi o oarecare legătură cu recentul scandal privind achiziţionarea de energie electrică de la companii de stat, către ArcelorMittal, la preţuri preferenţiale.

"Avem nevoie de o ordine corectă a priorităţilor, iar locurile de munca trebuie să primeze asupra altor considerente privind acordurile de pe piaţa energetică", a declarat Corina Creţu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite