Parlamentul României a adoptat legea privind uciderea maidanezilor. Cum comentaţi această măsură?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii fără stăpân vor fi eutanasiaţi, au decis deputaţii.
Câinii fără stăpân vor fi eutanasiaţi, au decis deputaţii.

Legea Maidanezilor, aprobată marţi în Parlament, presupune eutanasierea ca opţiune, nu ca regulă impusă prin actul legistaliv. Astfel fiecare autoritate locală va decide dacă optează pentru eutanasiere sau sterilizare.

Astfel, în urma aprobării din Parlament, Primăria trebuie să pregătească un proiect de hotărâre de consiliu, prin care să precizeze ce alege: eutanasierea sau castrarea.

Probelma este foarte controversată, însă, ambele variante având adepţi şi duşmani.

"În loc să scadă numărul de câini, acesta va creşte de cel puţin cinci ori dacă vor fi eutanasiaţi. Niciunul dintre judeţele limitrofe Bucureştiului nu au buget sau deconcentrate care să gestioneze problema câinilor şi problema se va propaga la noi", a explicat Robert Lorentz, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPV).

Potrivit datelui acestuia, în Capitală ar exista în jur de 60.000 de câini fără stăpân, dintre care 40.000 castraţi. "Noi ne propunem ca până la 1 mai să castrăm toţi câinii fără stăpân din Bucureşti", a explicat Lorentz.

Potrivit ONG-urilor de protecţia animalelor, eutanasierea este o soluţie costisitoare şi ineficientă. Aceştia susţin că o sterilizare costă până la 60 de lei în timp ce uciderea unui câine poate ajunge la 220 de lei.

CITEŞTE amănunte despre această dispută şi vezi ce spun autorităţile locale gălăţene şi asociaţiile de protecţie a animalelor în ADEVĂRUL de mâine!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite