Serbările Galaţiului din acest an, fără ghirlande luminoase pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arătau străzile, anul trecut, înainte de Serbările Galaţiului
Aşa arătau străzile, anul trecut, înainte de Serbările Galaţiului

Ba chiar şi fără iluminat public printre blocurile din unele cartiere şi pe porţiuni ale unor artere rutiere importante. Primarul Nicuşor Ciumacenco consideră că de întreţinerea reţelei de iluminat stradal ar trebui să se ocupe o societate comercială subordonată Consiliului Local

În mod tradiţional, în aceste zile, la aspectul sărbătoresc al oraşului cu ocazia Serbărilor Galaţiului ar fi trebuit să contribuie ghirlandele de beculeţe colorate cu care, în alţi ani, erau pavoazate străzile principale. Spre nemulţumirea gălăţenilor, anul acesta luminiţele colorate lipsesc.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco afirmă că de vină au fost dificultăţile întâmpinate de municiplalitate în derularea licitaţiei pentru ghirlande, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

„Am avut o problemă cu iluminatul de sărbători şi nu este o simplă întâmplare. Acolo unde administraţia locală are o altă culoare decât cea a guvernării, aşa se întâmplă. Ni s-a blocat de două ori licitaţia pe SEAP şi, într-un final, ni s-a aprobat, dar cu mare întârziere", a afirmat viceprimarul.

Aşadar sunt şanse ca măcar de Crăciun şi de Revelion culoarea şi strălucirea ghirlandelor luminoase să întregească atmosfera de sărbătoare.

Pentru instalaţiile electrice destinate iluminatului festiv Primăria Galaţi are disponibilă suma de 286.000 de lei.

În loc de luminiţe, beznă

Gălăţenii sunt însă nemulţumiţi şi de iluminatul public stradal. Am primit la redacţie mai multe sesizări pe această temă, iar viceprimarul Ciumacenco recunoaşte că „avem o problemă şi într-adevăr lucrurile merg foarte greu cu iluminatul public".

„Mi-este foarte greu să vă spun când se va intra în normal. A fost o perioadă în care nu s-a mai intervenit pentru remedierea defecţiunilor. Au fost anumite discuţii între firma care se ocupă de iluminatul public şi Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei" , a declarat Ciumacenco.

Edilul a explicat faptul că, atunci când se produce o avarie, firma Luxten, care intervine pentru remedierea avariei, de regulă solicită înlocuirea mai multor elemente ale reţelei, iar Primăria, ca să poată plăti lucrarea, cere documente justificative, care se obţin cu întârziere de la sediul societăţii, din Bucureşti.

„Este o procedură complicată, care explică problemele existente. În 2013, contractul cu această firmă expiră şi, din punctul meu de vedere, serviciul de întreţinere a reţelei de iluminat public, ar trebui să revină şi să rămână în atribuţiile unei societăţi subordonate Consiliului Local Galaţi", a mai declarat viceprimarul.

Reclamaţii în serie

Printre gălăţenii nemulţumiţi că, la lăsarea serii, bezna ia în stăpânire unele străzi şi alei din oraş se numără şi Titinel Prună.

„Pe strada unde locuiesc (Sucevei colţ cu N.Leonard) iluminatul public nu functionează. Vă rugam să ne acordaţi sprijin pentru rezolvarea acestei situaţii pentru că ne este teamă de hoţii de maşini şi de tlharii care pot acţiona în voie la adăpostul întunericului", susţine petentul.

Şi Adrian Carol are aceeaşi nemulţumire:

„De ani buni, este aceeaşi problemă mare cu iluminatul public. Mă întreb, oare la ce oră aprind şi sting lumina, la ei acasă, cei care se ocupă de asta ? Avem copii care merg la scoală şi când au ore de la şapte dimineaţa, pleacă de acasă, de la ora 6,00, pe întuneric. Domnilor edili, trăim în secolul XXI!"

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite