SFATUL SĂPTĂMÂNII Cum să obţii asistenţă juridică gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Mircea Breahnă, decanul Baroului Galaţi
Avocatul Mircea Breahnă, decanul Baroului Galaţi

Gălăţenii care au probleme financiare şi nu îşi pot permite să plătească un avocat care să le reprezinte interesele, pot să solicite asistenţă juridică gratuită. Mircea Breahnă, decanul Baroului din Galaţi, are câteva sfaturi pentru persoanele aflate într-o astfel de situaţie.

Mulţi oameni nu cunosc faptul că pot beneficia în anumite condiţii de asistenţa gratuită a unui avocat şi preferă să se reprezinte singuri, chiar dacă nu au cunoştinţele juridice necesare.

"Cei care au mulţi copii, venituri mici de până la 500 de lei sau un handicap, pot solicita asistenţă juridică gratuită în două moduri: fie direct la instanţa de judecată , fie la decanul Baroului. Cererea se ia în discuţie de către decanul Baroului, iar dacă îndeplinesc condiţiile amintite, pot primi asistenţă juridică din partea unui avocat. Persoanele care se află în astfel de situaţii trebuie să înţeleagă că este un drept prevăzut de lege. Important de amintit este că asistenţa juridică se acordă atât în procesele penale, cât şi în cele civile, în toate fazele procesuale ale dosarului" a declarat avocatul Mircea Breahnă.

Baroul Galaţi funcţionează în clădirea Palatului de Justiţie, aflat la intersecţia bulevardelor Bărilei şi George Coşbuc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite