Gălăţenii care locuiesc pe bulevardul George Coşbuc pot ajunge la Spitalul Judeţean doar cu taxiul sau ambulanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele două trasee de autobuz, 12 şi 34, care includ această arteră rutieră principală, niciunul nu asigură legătura cu cartierele din zona de vest a oraşului. În plus, timpul de aşteptare dintre două curse este de cel puţin o jumătate de oră.

Un grup de gălăţeni care locuiesc pe bulevardul George Coşbuc şi pe străzile adiacente acestei principale artere rutiere ne-au sesizat că: „Niciun traseu de autobuz nu leagă zona noastră, de cartierele Ţiglina, Micro 18, 19"

Am verificat afirmaţiile din mesajul adresat redacţiei discutând cu locuitorii afectaţi de această situaţie.

„Kilometrând" către şcoală

Ne-am oprit mai întâi la noul complex rezidenţial situat între intersecţiile bulevardului George Coşbuc cu străzile Tecuci şi respectiv Basarabiei.

Una dintre locatarele blocurilor recent date în folosinţă ne-a confirmat dificultăţile pe care le întâmpină atunci când trebuie să ajungă la locul de muncă sau la destinaţii din zonele de Vest şi Sud-Vest ale oraşului.

„Pe bulevardul Coşbuc, sunt două trasee de autobuz, 12 şi 34. Primul, între Metro şi Piaţa Centrală , iar al doilea între Micro 13 şi Valea Oraşului. Unui elev care trebuie să ajungă, de exemplu, la Liceul Vasile Alecsandri, nu-i sunt de folos. Are mult de mers pe jos, iar când are ore de la 7.00 trebuie să plece de acasă cu cel puţin 40 de minute înainte. Pe viscol sau polei drumul devine un chin.", afirmă Carmen Scoarţă.

Învăţaţi cu mersul pe jos

Mergând mai departe pe bulevard am ajuns la intersecţia acestuia cu strada Aurel Vlaicu unde, într-o staţie de autobuz, aşteptau zgribulite în vântul rece al dimineţii, trei persoane.

„Ne descurcăm greu cu transportul. Autobuzul 12 care merge în Piaţa Centrală vine cam la 40 de minute aşa că, decât să îngheţ, cred că mai bine o s-o iau pe jos, că tot atâta fac până în Piaţa Centrală. Noi ăştia de aici suntem obişnuiţi să mergem mai mult pe jos", susţine Marian Mocanu, pensionar „pe caz de boală".

Stela Buliga, conchide: „Noi mergem în staţia de autobuz la fel ca la gară, la oră fixă".

Şi pentru elevii Liceului CFR, mersul pe jos a devenit obişnuinţă. E drept una sănătoasă, dar numai pe vreme bună, căci, în lipsa transportului în comun spre Ţiglina, Micro 18, 19, 20, 21, sunt nevoiţi să strabată zinic, de cel puţin două ori, întreaga stradă Aurel Vlaicu, până în cartierul Aviaţiei.

„Cam 15 minute fac de la tramvai şi până la liceu" spune Ioana Petru

Trasee nerentabile

Despre lipsa traseelor de transport în comun care ar trebui să lege bulevardul George Coşbuc de cartierele din vestul municipiului, Genica Totolici, directorul SC Trasurb SA ne-a declarat că aceasta este motivată.

„S-au făcut numeroase studii de trafic care au arătat că aceste trasee ar avea puţini călători şi deci ar fi nerentabile. Zona Coşbuc nu este aglomerată şi-apoi nici nu putem avea staţii în poarta fiecărei unităţi de învăţământ", afirmă directorul societăţii locale de transport public.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite