Contrabandiştii de ţigări Marian Cava şi Vasile Desiş rămân după gratii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să prelungească cu încă 30 zile de zile mandatele de arestare preventivă ale celor doi. Ei au fost prinşi, în septembrie, cu 56.000 de pachete de ţigări, captură record pentru anul 2011.

Cele două persoane, Marian Ionel Cava şi Vasile Cristinel Desis, în vârstă de 20, respectiv, 42 de ani care fac parte, potrivit procurorilor DIICOT, dintr-un grup infracţional organizat, care se ocupă de mai mulţi ani de traficul de ţigări peste frontiera româno-moldovenească.

Ei erau sub urmărire încă din luna iulie 2011, iar pe 27 septembrie, în jurul orei 4,30, poliţiştii de frontieră au organizat un flagrant, în urma căruia au fost descoperite 1.120.000 ţigarete (56.000 pachete de ţigări) marca „Plugarul", cu timbru Republica Moldova, transportate cu o autoutilitară „Peugeot Boxer".

Cele două persoane arestate au declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost trecută peste râul Prut cu ajutorul unor bărci, în noaptea de 26 spre 27 septembrie, din Republica Moldova în România. Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că ţigările urmau să fie transportate până în Galaţi şi predate altor persoane.

Membrii reţelei de contrabandă sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, aderare sau constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite