Corupţie la Finanţe? Cei trei directori de la Fiscul vrâncean au fost chemaţi pentru audieri de DNA Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjuncţii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Focşani, Eugen Ciorici şi Constantin Grigorică precum şi şeful Administraţiei Financiare Focşani au dat ochii ieri cu procurorii anticorupţie de la Galaţi pentru relaţiile pe care le-ar fi avut cu omul de afaceri Liviu Jitea.

Audierile au avut loc ieri dimineaţă, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, acolo unde Eugen Ciorici, fostul număr 2 din ANAF, actualmente director adjunct al DGFP Vrancea a fost chemat primul pentru audieri în faţa a doi procurori de la Serviciul Teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Următorii care au discutat cu procurorii DNA au fost adjunctul Constantin Grigorică şi şeful de la Administraţia Financiară Focşani, Teodor Pavel.

Biroul de presă de la DNA nu a făcut nici o informaţie publică referitoare la această anchetă. Nici şeful celor trei nu ştia despre audierea adjuncţilor săi.

"Noi avem un control pe linie internă în desfăşurare. Nu ştiu de nici un fel de verificări în ceea ce îi priveşte pe domnii Ciorici, Grigorică sau Pavel sau de vreo vizită a celor de la DNA", a declarat directorul Ion Ghionea.

Din primele informaţii, asupra celor trei finanţişti din Vrancea ar plana acuze referitoare la faptul că, anul trecut şi în prima parte a lui 2011 l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Liviu Jitea, care deţine mai multe firme cu specific în domeniul producerii de băuturi alcoolice, îmbutelierea şi comercializarea vinului, pentru a scăpa de anumite amenzi.

Referitor la Eugen Ciorici, anchetatorii vor să afle dacă acesta a încasat de la Jitea suma de 50.000 euro pentru a modifica rezultatele unor controale la firmele omului de afaceri, pentru ca acesta să scape de eventuale amenzi.

Şi asupra lui Constantin Grigorică planează suspiciuni conform cărora acesta l-ar fi anunţat pe Liviu Jitea de venirea unor inspectori de la Fisc în control.

Referitor la Teodor Pavel, anchetatorii vor să afle dacă angajarea fiului său în firma Vinexport SA nu ar fi "plata" serviciilor de consiliere financiară pe care şeful de la Administraţia Fiscală i le-a acordat lui Jitea de o bună perioadă.

Conform unor surse apropiate anchetei, verificările asupra celor patru persoane implicate, Ciorici- Grigorică-Pavel- Jitea ar fi fost demarate la începutul acestui an.

Până în prezent, DNA nu a confirmat dacă a pus oficial sub acuzare pe vreunul dintre cei implicaţi în acest dosar.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite