Proprietarii automatelor pentru vânzarea laptelui proaspăt au fost amendaţi de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptele proaspăt de la dozator este mai gustos însă trebuie fiert înainte de consum
Laptele proaspăt de la dozator este mai gustos însă trebuie fiert înainte de consum

Recent, au intrat în colimatorul inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor distribuitorii de lapte la dozator. Pentru neregulile constate la cele trei „dozatoare" din Galaţi au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei.


„În Galaţi, avem doar trei operatori de astfel de dozatoare, care au automate amplasate în spaţii comerciale cu flux mare de clienţi. În urma verificărilor, am constatat nereguli legate în special de lipsa informării consumatorilor cu privire modul de păstrare şi consum al laptelui proaspăt, nepasteurizat sau tratat UHT. Cu siguranţă că există şi consumatori care pur şi simplu nu ştiu că înainte de consum laptele proaspăt trebuie fiert. Au fost aplicate două amenzi în valoare de 5000 de lei şi s-au emis două avertismente", a informat comisarul Aurel Pamfile, şeful CJPC Galaţi.

Inspectorii au mai constat că la unul dintre dozatoarele automate nu era precizată nici data musului.

„Nici conţinutul de grăsime nu era declarat sau nu corespundea cu cel real deteriminat prin analize de laborator", a mai precizat Pamfile.
Inspectorul şef al CJPC spune că în general consumatorii sunt destul de rezervaţi în privinţa calităţii laptelui distribuit la dozator cu toate că este proaspăt şi fiind neprocesat, este mai gustos.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite