Galaţi:Mijloacele de transport Transurb vor fi dotate cu anvelope mixte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transurb Galaţi avea nevoie de 400.000 de lei pentru a cumpăra cauciucuri de iarnă pentru autobuze, însă suma nu se regăseşte în bugetul de cheltuieli pe acest an. Pentru a nu pune transportul public în pericol, societatea a recurs la o soluţie de avarie şi a achiziţionat anvelope mixte.

"Nu avem bani pentru achizitionarea de anvelope de iarnă şi vară. Am cumpărat anvelope mixte, aşa cum am făcut şi până acum. Acestea au răspuns foarte bine la cerinţele noastre", a declarat Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi.

Reamintim că aleşii locali au aprobat la sfârşitul lunii trecute, alocarea a 6 milioane de lei noi pentru Transurb, care reprezintă subvenţia pentru abonamentele gratuite eliberate pensionarilor, veteranilor de război, elevilor şi studenţilor. Conducerea societăţii de transport local ne-a precizat însă că banii vor fi folosiţi şi pentru plata salariilor la angajaţi.

„Subvenţia reprezintă, de fapt, diferenţa de bani pe care o scot proprietarii de maxi-taxiuri prin faptul că circulă în paralel pe traseele noastre. Noi avem trasee unde sunt foarte puţini călători şi trebuie să le facem pentru că acesta este programul de transport. Şoferii de maxi-taxi întorc maşina la mijlocul traseului dacă nu au călători", susţine Genica Totolici, directorul Transurb.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite