DEZVĂLUIRI Vezi cum au ajuns mari "oameni de afaceri" traficantul de droguri Munteanu şi boschetarul Chircu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe numele celor doi deveniţi patroni prin bunăvoinţa soţilor Batog nu mai figurează, în afara firmei GRESTINCOM TRANS SRL Galaţi, nicio proprietate. Valentin-Laurenţiu Chircu şi Marian-Narcis Munteanu au mai fost folosiţi, potrivit justiţiei, la astfel de „inginerii financiare".

Valentin-Laurenţiu Chircu şi Marian-Narcis Munteanu, cei doi oameni care, succesiv, au părţile sociale ale firmei GRESTINCOM TRANS SRL Galaţi sunt personaje extrem de controversate, care au însă un lucru fundamental în comun: nu deţin niciun fel de proprietăţi, deci nu pot fi traşi la răspundere patrimonial.

Mai mult decât atât, ambii indivizi au mai fost implicaţi în fapte penale deosebit de grave, în care erau tot un fel de „momeli", ca şi în cazul de faţă.

Astfel, la data de 11 octombrie 2010 (Dosar penal nr.130/A - Curtea de Apel Galaţi) Marian-Narcis Munteanu (cu domiciliul declarat în Focşani) a fost condamnat la12 ani închisoare şi 5 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor pentru săvârşire a infracţiunii de vânzare de droguri de mare risc (faptă din data de 18 martie 2009). Fapta s-a petrecut la Focşani, cercetarea penală fiind făcută de DIICOT Vrancea.

Concret, anchetatorii au stabilit că pe adresa lui Marian-Narcis Munteanu erau trimise din străinătate colete conţinând droguri (pastile extassy), pe care el le preda apoi unui alt inculpat, care se ocupa de distribuire. Dosarul este celebru şi prin faptul că martor în proces a fost interlopul Ion Migdal, fratele celebrului Fane Spoitoru!

Este de remarcat şi faptul că Marian-Narcis Munteanu nu mai locuieşte la adresa din Focşani declarată în actele de preluare a firmei gălăţene

Povestea lui Valentin-Laurenţiu Chircu (cu domiciului în Târgu Jiu) este la fel de fascinantă. Deşi nu are niciun bun în proprietate, el a reuşit performanţa de a fi inculpat pentru înşelăciune în cinci dosare penale.

Dăm exemplu doar dosarul nr 2132/91/2007, în care Chircu a fost judecat de fraudarea a nu mai puţinde 20 de firme, printre care Rompetrol Dawnstream SRL şi Lukoil România SRL. Metoda folosită: carduri false folosite la achiziţionarea de bunuri în valoare de peste 200.000 de euro. Pe 14 martie 2008 a fost condamnat de Tribunalul Vrancea la 10 ani şi şase luni de închisoare, plus 700 de zile dintr-o pedeapsă din 2005, tot pentru înşelăciune (fusese eliberat pentru bună purtare).

În timpul procesului, el a declarat că nişte persoane necunoscute l-au ajutat să facă acele carduri, apoi i le-au luat, iar el a primit în schimb 200 de lei. „Nu ştiu să folosesc un card, n-am folosit niciodată unul pentru plăţi sau altceva", a declarat el.

Cum era de aşteptat, Chircu nu locuieşte la adresa din Târgu Jiu declarată, fiind în realitate persoană fără adăpost. Boschetar, mai pe înţelesul tuturor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite