SFATUL SĂPTĂMÂNII Cum să adopţi un căţel fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de căţei îşi aşteaptă noii stăpâni la padocurile din Galaţi
Sute de căţei îşi aşteaptă noii stăpâni la padocurile din Galaţi

Sfatul este oferit de Adriana Popa, preşedinte Asociaţia „Prietenul omului". La padocurile din Galaţi se găsesc câteva sute de câini, mulţi dintre ei în stare de sănătate foarte bună, numai buni de luat acasă.

Adriana Popa spune că adoptarea unui animăluţ este un act de responsabilitate, deoarece aceasta devine, odată cu adopţia, un membru al familiei, cu drepturi egale. Ea a precizat că nu este deloc de acord cu persoanele care merg la adăpost, adoptă un animal, apoi îl eliberează pe stradă. Consideră că acesta este un act de sadism, nu unul de iubitor de animale.

„Când cineva se hotărăşte să adopte un căţel, sfatul meu este ca prima dată să se adreseze unui reprezentant al unei fundaţii de protecţie a animalelor, pentru că de obicei asociaţiile au liste cu animale adoptabile şi poate fi îndrumată în locaţia respectivă, care poate fi un adăpost pentru căţei. De aici pot fi adoptaţi căţei de la talii foarte mici, la talii mari, metişi, căţei frumoşi şi unde pot stabili ce trebuie parcurs ulterior de la medicul veterinar. În momentul în care căţelul este adoptabil, doritorul trebuie să fie atent ca pe loc să i se facă o deparazitare internă şi externă, iar în zece zile se poate face primul vaccin. În cazul unui pui, primul vaccin este urmat de alte trei vaccinuri în timpul primului an de viaţă. Deci sunt obligatorii patru vaccinuri. În cazul unui câine matur, i se face un polivalent, un vaccin care îl va feri de principalele boli la care sunt expuşi căţeii maturi. Şi apoi trebuie păstrată legătura cu medicul veterinar. Este obligatoriu", ne-a declarat Adriana Popa.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite