Galaţi: Zeci de mii de elevi au intrat în febra admiterii la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste tot, numărul locurilor puse la bătaie este mai mare decât cel al absolvenţilor.

Începând de ieri şi până pe 15 iulie, elevii care au absolvit cursurile şcolii gimnaziale au intrat în febra admiterii la liceu.

În prima etapă, copiii împreună cu părinţii lor trebuie completeze foile de admitere precizând în ordinea opţiunilor liceele preferate.

„Trebuie să fie foarte atenţi la completarea formularelor pentru că din cauza unei simple transcrieri incorecte pot ajunge la un leceu din alt judeţ", avertizează inspectorul general adjunct al ISJ Galaţi, Onuţ Atanasiu.

În ceea ce priveşte numărul elevilor implicaţi în admiterea din acest an, la Galaţi s-au înscris 5.485 de copii pe 6.000 de locuri la învăţământ de zi. În plus, vor mai fi şi 390 de locuri la seral şi 180 la învăţământ cu frecvenţă redusă.

La Focşani, sunt 3.341 de absolvenţi ai clasei a VIII-a şi 3.810 locuri.

La Buzău, numărul elevilor înscrişi este aproape egal cu cel al locurilor rezervate în licee pentru anul şcolar viitor: 4.991 absolvenţi pe 4.950 de locuri. Până la ora la închiderii ediţiei, se înscriseseră 4.450 de elevi.

În fine, la Brăila sunt 2.853 de elevi şi 3.120 de locuri la cursuri de zi. În plus, vor mai fi şi 270 de locuri la seral, 30 locuri la frecvenţă redusă şi 150 locuri la învăţământul particular.

Admiterea computerizată propriu-zisă va avea loc pe 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite