FOTO: Galaţi: Votează oraşul cel mai frumos împodobit de Sărbători!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul înalt de 15 metri închiriat de la o firmă din Constanţa
Bradul înalt de 15 metri închiriat de la o firmă din Constanţa

„Adevărul" organizează un concurs pe tema „Cel mai frumos luminat oraş din România". Sărbătorile de iarnă aduc din nou în prim-plan rivalitatea dintre oraşe. Al cui brad e mai frumos? Unde e mai spectaculos iluminatul?

Aici vedeţi bradul din centrul Galaţiului

Vă propunem o poveste de iarnă. Însă nu cu zâne şi feţi-frumoşi, ci cu brazi de Crăciun şi explozie de lumină. Cotidianul „Adevărul", împreună cu ediţiile locale ale „Adevărul de Seară", lansează o provocare: să votăm cel mai frumos împodobit oraş!


Pentru asta, pe site-ul www.adevarul.ro a fost lansat un sondaj, la care sunt adăugate galerii foto din toate oraşele importante ale României.
În ediţia de faţă, vă prezentăm oraşele din regiunea noastră: Galaţi, Focşani, Brăila, şi Buzău.

Galaţiul, iluminat de 750.000 de euro
Potrivit informaţiilor oficiale, la Galaţi s-au investit, anul acesta, în ciuda crizei, 750.000 de euro pentru iluminatul ornamental. O groază de bani, trebuie să recunoaştem.
Alte 15.000 euro au fost alocate pentru închirierea (de la o firmă din Constanţa) a unui brad din tablă, înalt de 15 metri, ornat cu crenguţe de brad şi leduri. Este amplasat în faţa hotelului „Turist" şi arată grozav.

Brăila - podoabe de un milion de lei
Brăila a fost împodobită în acest an de o firmă din Piatra Neamţ. S-au amplasat luminiţe, ghirlande, clopoţei şi brăduţi multicolori pe Calea Călăraşilor, pe bulevardele Independenţei şi Dorobanţilor, pe Calea Galaţi, Şoseaua Râmnicu Sărat şi Ansamblul Buzăului.
Pe 18 decembrie s-a deschis orăşelul copiilor, în Parcul Monument. În aceeaşi zi s-au aprins luminile din oraş şi bradul de peste 20 de metri din faţa Primăriei.
Sumele pe care le-am cheltuit şi le vom mai cheltui anul acesta sunt sensibil mai mici decât cele de anul trecut", a spus primarul Aurel Simionescu.

Buzău - 1.060.000 lei

Daţi click aici pentru galeria foto


Pentru reparaţiile instalaţiei de iluminat, montarea de noi corpuri de iluminat, dar şi pentru întreţinerea lor pe toată perioada sărbătorilor municipalitatea va plăti 1.060.000 de lei.


Firma Flash Lighting a montat anul acesta luminiţe albe, roşii şi albastre, deasupra bulevardelor Unirii, Bălcescu şi în Centru şi figurine luminoase pe stâlpii de pe principalele străzi, cu o investiţie de 70.000 de euro.


Banii se regăsesc atât în achiziţionarea de instalaţii cu led-uri, surse de lumină economice, dar şi în plata facturilor la curentul electric, care, potrivit estimărilor, vor fi sensibil mai mari în perioada 1 decembrie 2009 - 6 ianuarie 2010, atât cât vor fi aprinse luminile de sărbători.

Focşani - numai 182.000 de lei


În Focşani luminiţele de sărbători sunt o feerie. Instalaţii ce te duc cu gândul la cele de pe Bd-ul Champs Elysees din Paris stârnesc bucuria focşănenilor în fiecare seară.


Consilierii locali au alocat pentru montarea instalaţiilor, întreţinerea acestora dar şi pentru factura la curent electric 182.000 de lei, practic aceeaşi sumă ca cea de anul trecut. Instalaţiile au fost achiziţionate de la societatea Luxten Lighting co în urmă cu câţiva ani.

Moda brazilor de închiriat se extinde rapid
În ultima perioadă, municipalitateapare să nu mai agreeze ideea cumpărării de brazi pentru împodobirea centrului oraşului, înclinând către închirierea unor surogate metalice.
La Galaţi anul trecut a fost închiriat un brad metalic, pe care au fost montate crenguţe de brad natural. Cu tot cu instalaţia aferentă, „bradul" de 15 metri înălţime a costat 17.000 de euro pentru 17 de zile de folosire, adică exact 1.000 de euro pe zi.


Anul acesta s-a procedat la fel. A fost luat cu chirie un brad din tablă (un con metalic), pe care au fost lipite crenguţe şi leduri. Furnizor este aceeaşi firmă din Constanţa (ca şi anul trecut), dar preţul este un pic (dar numai un pic) mai mic: 15.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite