ALERTĂ! DN 25, Galaţi-Tecuci, a fost închis după ce a fost inundat în dreptul localităţii Movileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Rutieră deviază traficul spre Tecuci prin Schela, Slobozia-Conachi, Independenţa. Unda de viitură pe Siret a ajuns la Şendreni în această dimineaţă, unde avea un nivel de 608 cm, cu 8 cm peste cota de inundaţie.

Din cauza debitului crescut al râului Siret, pe o lungime de 30 de metri, între Şendreni şi Movileni, apa infiltrată a ajuns pe carosabil (circa 25 cm), fapt pentru care s-a decis oprirea traficului în zonă şi devierea pe ruta ocolitoare Independenţa - Izvoarele - Slobozia-Conachi - Smârdan.

La ora 7.00, Dunărea avea 45 de cm peste cota de inundaţie şi un debit de 15.920 mc/s.

CITIŢI ŞI:

Alertă: Dunărea înghite Faleza şi Insula Mare a Brăilei/FOTOGALERIE

Alertă: Oamenii fug din calea Dunării/Astăzi, fluviul a depăşit cota de pericol! (GALERIE FOTO)

Pericol: Dunărea continuă să crească/ Digul de la Chiscani e pe cale să cedeze!

UPDATE Ultima linie de apărare în calea apelor: dig ridicat din saci, lung de un kilometru, în Portul Brăilei!

Autorităţile gălăţene sunt în continuare în alertă şi monitorizează cu maximă atenţie debitele cursurilor de apă din judeţ. Până la această oră nu s-au semnalat probleme deosebite, iar infiltraţiile din digurile de apărare nu prezintă pericol.

Peste 50 de lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor patrulează permanent şi întăresc taluzurile acolo unde este nevoie, iar 60 de militari şi 60 de ofiţeri şi subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în dispozitiv, pregătiţi de intervenţie în caz de necesitate.

Începând de astăzi, de la ora 9.00, până mâine, la ora 9.00, judeţul Galaţi se află din nou sub atenţionare Cod galben de ploi abundente, de până la 40 l/mp.

CITEŞTE ŞI:

În luptă cu şuvoaiele: Peste 5.000 de saci au fost puşi în calea apelor dezlănţuite/ Zeci de case din Smârdan sunt sub ape!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite