Galaţi: Unii cu şampania, alţii cu pichetarea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atmosfera a fost mult mai prietenoasă la Grădina Botanică decât pe străzile Capitalei. Foto: Bogdan Nistor
Atmosfera a fost mult mai prietenoasă la Grădina Botanică decât pe străzile Capitalei. Foto: Bogdan Nistor

100 de profesori gălăţeni au sărbătorit ieri performanţa în timp ce alţi 200 îngheţau în faţa Palatului Cotroceni. Toată lumea admite însă că recunoaşterea performanţei este utilă şi trebuie văzută şi de Ministerul Educaţiei.

În vreme ce aproape 200 de profesori din Galaţi îngheţau ieri de frig pe străzile Capitalei, cerându-le guvernanţilor să le respecte statutul, alţi 100 participau la Ziua Educatorului, organizată ca de obicei la Grădina Botanică.

O sărbătoare cu un fast moderat, la care s-a premiat performanţa doar cu diplome, trandafiri şi vorbe bune, o sărbătoare care s-a terminat în clinchet de pahare de şampanie şi pişcoţele.

„Fără discuţie, acei profesori meritau această festivitate, meritau chiar şi şampania şi pişcoturile de după, dar concluzia care se desprinde de aici este că învăţământul gălăţean are performanţă. Să vadă acum şi Ministerul - cel care nu mai pridideşte să acuze că învăţământul este slab - că la Galaţi se face performanţă", spune liderul celor 200 de protestatari de la Galaţi, Lidia Antoniu.

La festivitate, atât prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, cât şi inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă au evitat să vorbească despre situaţia învăţământulşui românesc, mulţumindu-se să conchidă că anul acesta Ziua Educatorului se desfăşoară sub auspicii mai puţin bune.

„Noi sărbătorim performanţa, dar nu putem să nu remarcăm că este o situaţie grea. Şi prilejul cel mai bun să premiem dascălii care au avut rezultate deosebite în anul şcolar trecut", afirmă Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general.

Şi pentru că mesajul transmis astăzi odată cu premierea performanţei se cuvine subliniat trebuie să spunem că nu mai puţin de 120 de profesori au primit diplome pentru performanţe deosebite, reflectate prin evoluţiile elevilor lor, la concursuri naţionale şi internaţionale.

De asemenea, cinci instituţii prestigioase de învăţământ au primit diplome de excelenţă prin ordin de ministru. Este vorba despre Colegiul Pedagogic, Colegiul „Vasile Alecsandri", Liceul „Spiru Haret", Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş" şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu".

Şi nu în ultimul rând, Inspectoratul Şcolar Galaţi a introdus din acest an un nou titlu: cel de profesor al anului. Pentru că la final s-au calificat doi profesori cu rezultate deosebite, conducerea ISJ le-a acordat ambilor titlul de „profesroul anului".

Este vorba despre profesoara de engleză Nicoleta Ioniţă şi de Mihai Vasiliu, profesor de fizică, ambii de la CNVA.

VOX - „Noi sărbătorim performanţa, dar nu putem să nu remarcăm că este o situaţie grea" - Doruleţ Resmeriţă, inspector general

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite