Galaţi: Un infractor recidivist a păcălit 18 gălăţeni cu acte falsificate privind repartizarea de locuinţe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut o persoană fără ocupaţie pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale. Individul promitea intervenţii la funcţionari din cadrul Primăriei pentru repartizarea de locuinţe ANL în schimbul unor sume de bani.

În perioada ianuarie - august 2010, sub pretextul că este angajat la corpul de control al primarului municipiului Galaţi, Lucian Boisan a pretins sumele de 9.900 euro şi 22.150 lei din care a primit 5.250 euro şi 10.050 lei de la 18 denunţători cărora le-a promis că va interveni pe lângă un funcţionar din cadrul Primăriei Galaţi pentru repartizarea unor locuinţe sociale sau ANL nou construite, situate în oraşul Galaţi.

Bărbatul a falsificat, prin xerocopiere şi scanare cu antetul Primăriei Galaţi şi semnătura primarului, mai multe înscrisuri prin care se atesta, în mod fals, repartizarea apartamentelor, apoi a comunicat fiecărui denunţător câte trei sau patru astfel de înscrisuri.

 La data de 12 august 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Boisan Lucian pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Galaţi a hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Procurorii cercetează şi o a doua persoană, suspectată de implicare în ţeapa cu locuinţe ANL.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite