Galaţi: Un copil de 13 ani a murit în braţele profesoarei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Andrei Ceapă venise la şcoală pentru câteva ore de pregătire la astronomie şi a leşinat la scurt timp de la începerea cursurilor.

Azidupă-amiază, un băiat de 13 ani din Galaţi, Liviu Andrei Ceapă, a murit chiar în braţele profesoarei care-l pregătea pentru olimpiada la astronomie. Totul s-a petrecut la şcoala cu clasele I-VII „Alexandru Ioan Cuza".

„Stăteam de vorbă cu el despre nişte probleme pe care trebuia să le rezolve şi, deodată, mi-a leşinat în braţe. Am crezut iniţial că este vorba de o criză de epilepsie, l-am întors şi, când am văzut că este vorba de cu totul altceva am încercat să-l resuscitez, dar nu am mai avut ce face", a declarat Lucia Popa, profesoara puştiului.

Liviu sufereadin naştere de sindrom MARFAN, boală ce dă complicaţii cardiace, musculare şi osoase. Atât mama cât şi sora sa, elevă în clasa a III a la aceiaşi şcoală, suferă de boala care l-a răpus pe Liviu. Pasionat de fizică şi astronomie, Liviu Andrei Ceapă , de 13 ani, a dorit să se întâlnească cu profesoara de astronomie, pentru consultaţii în vederea olimpiadei. Aseară , el a întrebat-o pe profesoara de la clasă dacă este în şcoală, ştiut fiind că, în Galaţi, astăzi, elevii nu învaţă.

Profesoara i-a răspuns afirmativ, iar Liviu a venit azi dimineaţă la şcoală. În timp ce îi spunea profesoarei care sunt nelămuririle pe care le are, i s-a făcut rău.

Doamna profesoară a alertat imediat direcţiunea şcolii, care a chemat salvarea. Între timp, cadrul didactic a încercat să îi acorde primul ajutor. Fără să aibă şanse de reuşită, nici dânsa, nici salvarea care a venit imediat. Specialiştii nu au putut decât să constate decesul copilului, în urma unui stop cardiorespirator.

Din câte spune doamna profesoară Lucica Corina Popa, Liviu era un copil deosebit, căruia îi plăceau fizica şi astronomia, în special astronomia, solicitând permanent informaţii suplimentare.

"În urma nefericitului eveniment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă care urmează să stabilească împrejurările morţii copilului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, prof. Nicoleta Crânganu.

Vom reveni cu amănunte pe în Adevărul de Seară Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite