Galaţi: Ucigaşii adolescentului de 17 ani din Pechea rămân în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Galaţi a respins vineri cererile de înlocuire ale arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea în cazul celor două persoane responsabile de electrificarea unui grilaj metalic din comuna Pechea, ce a avut ca rezultat moartea unui tânăr.

Pe 12.07.2009 un tânăr din Pechea, Vasile Lupu, s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui mic magazin din comună şi a atins involuntar grilajul metalic al uneia dintre ferestre, fără să ştie că acesta fusese electrificat. Băiatul a murit electrocutat.

Vinovată de nenorocire este patroana magazinului, Raluca Simion, care i-a cerut unui electrician din comună, Toader Manea, să realizeze o instalaţie artizanală, prin care gratiile antiefracţie de la ferestrele magazinului au fost racordate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Ambii au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru omor calificat, dar Raluca Simion a declarat că nu i-a cerut niciodată electricianului să realizeze instalaţia artizanală.

În ciuda gravităţii faptei de care sunt acuzaţi, la ultimul termen de judecată cei doi au cerut ca măsura arestării să fie înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea, dar judecătorii au apreciat că ei prezintă pericol social şi trebuie să rămână cel puţin încă 29 de zile după gratii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite