Galaţi: Topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri cu facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unei statistici elaborate de către Ministerul Munciii şi Protecţiei Sociale, Galaţiul se află printre judeţele cu cel mai mare număr de şomeri care au studii universitare.

Cu 1.050 de absolvenţi fără locuri de muncă, Galaţiul se situează pe locul opt în ţară în acest top. Primul loc este ocupat de Capitală, care se poate lăuda cu un număr de patru ori mai mare de şomeri cu diplome.
Astfel, în Bucureşti sunt înregistraţi 4.289 şomeri cu studii superioare. Pe locul secund se află judeţul Hunedoara, puternic afectat de disponibilizările din zonele miniere, unde există 1.254 de şomeri cu facultate. În top urmează Doljul, cu 1.248 de şomeri, Clujul, cu 1.198,  Timişul, cu 1.125, Prahova, cu 1.115 şi Braşov cu 1.077.

Galaţiul, care se află pe locul opt, este urmat de Iaşi şi Argeş.

Celelalte judeţe din sud-est stau mai bine din acest punct de vedere, numărul şomerilor cu studii superioare situându-se în jurul valorii de 300.

Potrivit rapoartelor oficiale, în general, absolvenţii facultăţilor sunt integraţi pe piaţa muncii la patru luni după terminarea studiilor. Conform aceleiaşi surse, domeniile în care se găsesc cel mai greu joburi sunt: silvicultura, ştiinţele exacte, ştiinţele naturii dar şi cel juridic.
În acest moment, la nivel naţional există 493.000 de şomeri, dintre care aproximativ 30.000 au studii superioare.

Pe de altă parte, într-o altă statistică, regiunea de sud-est stă foarte rău la capitolul „şomeri neidemnizaţi”. Astfel,  63,97% dintre şomerii vrânceni,  62,11%  dintre cei gălăţeni şi 60,39% dintre buzoieni nu primesc sprijin social.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite