Galaţi/ Tinerii patroni îi învaţă meserie pe elevi şi studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Oprea
Radu Oprea

Coordonatorii proiectului - Patronatul Tinerilor Întreprinzători - spun că se aşteaptă la un interes sporit, deoarece cursurile sunt foarte interesante.

Fondat la mijlocul lunii iunie, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est s-a pus repede pe treabă şi a atras fonduri europene pentru un proiect dedicat elevilor şi studenţilor. Este vorba despre crearea unor Centre Start-up care să-i ajute să treacă mai uşor de la viaţa de elev sau student la cea de om activ.

„Proiectul are şi rol de faciliare a comunicării şi informării atât cu grupul ţintă, cât şi la nivelul şcolilor, universităţilor sau societăţilor comerciale", spune coordonatorul proiectului, Radu Oprea.

Practic, elevii şi studenţii din mai multe judeţe ale ţării, printre care şi Galaţi şi Brăila, se vor putea înscrie în 70 de ateliere de lucru care vor urmări dezvoltarea spiritului antreprenorial al acestora.

„Pentru că este posibil ca interesul să fie mult mai mare, vom merge pe principiul «primul venit-primul servit»", spun organizatorii.
Inovativ în aceste ateliere este conceptul de „întreprindere simulată": elevii şi studenţii vor exersa procese economice existente în firmele reale.

„Fiecare firmă va fi structurată pe departamente - resurse umane, secretariat, marketing, desfacere sau financiar -contabilitate, adică «real-life». Unii vor cunoaşte succesul, alţii vor şti chiar şi ce înseamnă falimentul - din fericire, doar simulat", mai spune Radu Oprea.

Cei care vor alege să intre în acest proiect vor avea oportunitatea de a interacţiona direct cu mediul de afaceri - tineri întreprinzători şi manageri - pentru inspiraţie şi suport în vederea dezvoltării propriilor întreprinderi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite