Galaţi: Tergiversare în procesul locotenentului lui Sergiu Băhăian, judecat pentru o evaziune de aproape trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Judecătoria Galaţi au acordat nu mai puţin de 15 termene de judecată pentru audierea lui Valentin Şlepac, dar nici până acum nu s-a reuşit transferarea acestuia

Valentin Şlepac este judecat la Galaţi pentru prejudicierea bugetului de stat cu aproape trei milioane de euro prin firma SC Dezmembrări Impex SRL, care se ocupa cu achiziţionarea de resturi metalice reciclabile.
Judecătorii au stabilit deja un record nedorit în acest caz, acordând 15 termene de judecată pentru audierea lui Şlepac, dar nu au reuşit să îl aducă la Galaţi. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 7 martie 2011.
Şlepac a vândut mii de tone de fie vechi, fără să plătească TVA şi impozit pe profit.
Judecătorii de la Tribunalul Ialomiţa au decis recent să conexeze dosarul în care Şlepac este acuzat de omor calificat la un dosar ce vizează infracţiuni privind patrimoniul.

În acest ultim caz, asasinul la comandă a lui Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată pentru uciderea lui Lucian Cernat, care a fost aruncat, în 2006, de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche.
Bărbatul a fost administratorul unei firme fantomă din judeţul Ialomiţa, iar după ce a împrumutat diverse sume de bani care au ajuns la Băhăian, acesta din urmă l-a eliminat.
Victimele erau, de obicei, oameni ai străzii , care încheiau contracte cu păgubiţii în numele unor societăţi înfiinţate de Băhăian, iar apoi erau sedaţi şi îngropaţi de vii sau aruncaţi în canalul Dunăre Marea Neagră.
Băhăian şi Şlepac au escrocat nu mai puţin de 35 de societăţi comerciale din România, printre acestea numărându-se şi firmele gălăţene SC Grestroof SRL şi SC Legato SRL.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite