Galaţi: Taberele studenţeşti, vise, taică, vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorii de servicii, care au pierdut şi care au contestat licitaţiile, sunt responsabili de blocarea vânzării biletelor. Studenţii sunt nemulţumiţi şi se tem că biletele lor vor ajunge pe la funcţionarii din Ministerul Tineretului şi Sportului.

Studenţii medicinişti din Galaţi, afiliaţi la Uniunea Naţională a Studenţilor din România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia incertă din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, privind asigurarea biletelor de tabără pentru studenţi, în sezonul estival 2010.

Conform Metodologiei privind repartizarea locurilor în tabere studenţeşti 2010, procesul de achiziţie publică a serviciilor privind taberele, precum şi transmiterea rezultatelor acesteia (locaţiile disponibile) către universităţi ar fi trebuit să fie finalizată în perioada 22 - 30 iunie.

Având în vedere că această perioadă coincide cu ultima săptămână a anului universitar 2009-2010, este foarte posibil ca după această dată, studenţii merituoşi care ar putea beneficia de aceste tabere să fie plecaţi din centrul universitar în care studiază.

Această situaţie atrage după sine pierderea locului de tabără a studentului a cărui cerere a fost aprobată şi care nu se află în facultate, în momentul întâlnirii comisiei pentru distribuirea locurilor de tabără.

"Majoritatea studenţilor acum sunt în vacanţă, mulţi dintre ei fiind acasă la părinţi şi nu în centrul universitar în care studiază. Este foarte posibil ca acei studenţi care pot beneficia de locuri în tabără să nu afle data în care trebuie să fie prezenţi la distribuirea locurilor, dată care se anunţă la avizierul facultăţii. Repercusiunea acestui fapt este pierderea locului de tabără", spune Ştefan Roşca, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti din Galaţi.

Membrii Ligii Studenţilor sunt şi ei îngrijoraţi, dar sunt convinşi că problema se va rezolva în timp util.

"Din ce ştim noi este o problemă serioasă. Furnizorii de servicii de cazare care nu au câştigat licitaţiile au depus contestaţii. În aceste condiţii procedura de atribuire a locurilor gratuite în tabere a fost amânată. Suntem convinşi că nu va mai dura mult. Oricum, studenţii nu vor pierde aceste locuri", spune liderul Ligii Studenţilor, Dorin Coteţ.

Anul trecut, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a primit 70 de astfel de locuri, dar cum în acest an la nivelul întregii ţări numărul locurilor a fost redus cu aproape 1.000, cu siguranţă şi la Galaţi vor fi mai puţine locuri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite