Galaţi: Studenţii basarabeni îşi îndeamnă compatrioţii să meargă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Universitate va funcţiona duminică o secţie de votare pentru cetăţenii moldoveni
La Universitate va funcţiona duminică o secţie de votare pentru cetăţenii moldoveni

Pe 28 noiembrie vor avea loc în Republica Moldova alegeri parlamentare, cetăţenii basarabeni având posibilitatea să voteze şi în Galaţi, la sediul Universității "Dunărea de Jos".

Centrele de votare din România vor fi deschise în București, Iași, Timișoara, Constanța, Brasov, Cluj și Galați.

Secția de votare din Galați va fi situată la sediul Universității "Dunărea de Jos", de pe strada Domnească 47 şi va fi deschisă între orele 07,00 si 21,00.

"Fiind coștienţi de importanța fiecărui vot, vom fi prezenți la urne într-un număr mare. Pentru aceasta fiecare cetățean moldovean trebuie să se mobilizeze și să se prezinte la urnele de vot. Apelul nostru se bazează atât pe importanta acestor alegeri, cât și pe faptul că in Galați există foarte mulți tineri basarabeni care iși fac studiile și persoane care s-au stabilt aici de ceva vreme. Totodată suntem de parere că oportunitatea de a avea la Galați o secție de votare trebuie utilizată la maxim", ne-a declarat Mihai Creţu, preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi.

Basarabenii care doresc să voteze, trebuie să aibă asupra lor un pașaport sau carnet de marinar.

Dacă pe 28 noiembrie nu se află într-o localitate în care este secție de votare, CFR Călători le oferă cetăţenilor moldoveni o călătorie gratuită dus-întors către cel mai apropiat centru de votare, pentru aceasta având nevoie doar de paşaport.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite