Galaţi: Studenţii, excluşi din comisiile de alegere a rectorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Coteţ (stânga) este nemulţumit de proiectul legii educaţiei
Dorin Coteţ (stânga) este nemulţumit de proiectul legii educaţiei

Nici nu s-a stins bine conflictul dintre studenţii de la Ligă şi conducerea Universităţii „Dunărea de Jos", legat de plăţile făcute în timpul admiterii, că o nouă problemă încinge spiritele, de data aceasta în mai toate universităţile.

Proiectul noii Legi a educaţiei îi lasă pe dinafară pe studenţii din senatele universităţilor atunci când se face alegerea rectorilor.

„Noile comisii de alegere a rectorilor vor fi formate din 12 reprezentanţi. Se vorbeşte acolo despre personalităţi de marcă din mediul academic, despre profesori din interiorul universităţii, dar nimic despre studenţi. Practic, suntem eliminaţi de la procedurile de alegere a rectorilor, încălcându-se astfel grav principiul reprezentativităţii, potrivit căruia 25% din senate ar trebui să fie formate din studenţi", spune liderul Ligii Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos", Dorin Coteţ.

Asta în condiţiile în care acelaşi proiect de lege prevede la unul dintre capitole faptul că „studenţii sunt consideraţi parteneri ai instituţiilor de învăţământ superior şi membri egali ai comunităţii academice".

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu ar fi aflat despre acest lucru şi le-a promis studenţilor unul din cele douăsprezece scaune din comisiile de alegere a rectorilor.

"Ce să facă unul singur? Nu poate face nimic, n-are niciun cuvânt de spus, este praf în ochi ceea ce ne-a propus domnul ministru Funeriu", a exclamat Dorin Coteţ atunci când a aflat despre propunerea oficialului de la Ministerul Educaţiei.

Liderul Ligii Studenţilor este hotărât acum să trimită memorii către toate instituţiile statului care pot opri această excludere a studenţilor din actul decizional.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite