Galaţi: Se caută concurenţi pentru Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară “Ceata lui Piţigoi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima preselecţie va avea loc marţi şi se adresează candidaţilor din Galaţi. Festivalul din acest an va avea loc între 10 şi 12 septembrie.

Sediul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi se va umple marţi cu candidaţi pentru pentru Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru copii „Ceata lui Piţigoi".

Este vorba de fapt despre o primă parte a preselecţiei dedicată în totalitate candidaţilor din Galaţi. Din comisia care se va ocupa de selectarea tinerilor cântăreţi fac parte profesori din cadrul Şcolii de Artă a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" şi directorul Festivalului, Petrică Şovăială.

Dacă la ediţia de anul trecut maestrul Aurel Manolache prezida pentru ultima dată în viaţă comisia de selecţie, anul acesta preşedintele juriului va fi Cornel Fugaru.

Festivalul se va desfăşura şi în acest an pe trei categorii de vârstă: 4 - 7 ani, 8 -12 ani şi 13 -18 ani.

„Fiecare judeţ invitat poate participa cu maxim şase concurenţi - câte doi pentru fiecare categorie de vârstă. Judeţul gazdă face excepţie de la această regulă. Nu poate participa la concurs deţinătorul trofeului «Ceata lui Piţigoi» de anul trecut şi nici câştigătorii premiilor întâi din cadrul ediţiilor precedente ale festivalului", ne-a declarat directorul al Centrului Cultural "Dunărea de Jos", Aurelia Bogatu.

Preselecţia de marţi va începe la ora 11.00, iar festivalul se va desfăşura în intervalul 10-12 septembrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite