Galaţi: Şcoală de privit cerul, la Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia Planetarium-Observator Astronomic a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, organizează, începând de astăzi, cea de a treia ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul"

Manifestarea va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară.

„În fiecare zi a şcolii de vară, vor fi, în prima parte, cursuri de astronomie, între orele 17.00 - 21.00, urmând ca apoi cursanţii să treacă la observaţiile astronomice propriuzise şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 21.00 - 00.00.

Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu", spune muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii.

Cei care vor ajunge la Şcoala de vară vor învăţa despre instrumentele optice folosite în astronomie, despre principalele stele, contelaţii şi obiecte deep-sky, dar şi despre momente din preistoria astronomiei româneşti. Nu vor lipsi elementele de mitologie şi astronomie populară transpuse pe bolta cerească, precum legendele Soarelui şi a Lunii, legenda Ciocârliei, legenda Florii-soarelui, legenda Cerului, dar date generale şi particulare despre Soare şi Luna.

Proiectul urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei prin participarea la acţiuni interactive.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite