Viorel Mânzu, rectorul universității gălățene: „Cât eşti rector, nu poţi face cercetare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Mânzu ocupă poziţia a zecea într-un clasament întocmit în funcţie de activitatea ştiinţifică depusă.

Asociaţia „Ad Astra", condusă de Liviu Giosan, cercetător la Woods Hole Oceanographic Institution din SUA, a dat publicităţii zilele trecute un clasament al oamenilor care conduc universităţile din România, întocmit în funcţie de activitatea ştiinţifică depusă.


Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Viorel Mânzu ocupă un loc destul de fruntaş în acest clasament: 10 din 48 luaţi în considerare. Totuşi, nu se poate trece foarte uşor peste diferenţa foarte mare între primele 5-6 locuri şi restul "plutonului". Victor Ciupină, de pildă, de la Universitatea "Ovidius" din Constanţa are un CV impresionant: 89 de articole publicate, aproape 300 de citări, din care cele mai multe sunt în publicaţii străine. Rectorul Viorel Mânzu are 12 articole publicate şi patru citări în reviste de specialitate.


"Mulţi rectori, având o vârsta înaintată, şi-au format CV-ul într-o perioadă în care cadrele universitare nu circulau la conferinţe internaţionale şi nu se organizau competiţii pentru acordarea granturilor de cercetare", motivează rectorul universităţii de stat din Galaţi.


Viorel Mânzu mai spune că în domeniul medicinii, farmaciei, ştiinţelor agricole şi medicinii veterinare, există reviste româneşti cu mare vizibilitate, unde profesorii universitari pot publica.


„În România nu există reviste cu vizibilitate mare în Automatică. Oricum, în perioada de activitate ca rector nu este posibilă o activitate de cercetare ştiintifică consistentă. Promit că voi reveni în forţă, după ce nu voi mai fi rector", mai spune Viorel Mânzu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite