Galaţi: Reclamaţii de turism electoral şi de cumpărare de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentele nu au întârziat să apară
Incidentele nu au întârziat să apară

Până la ora 8.30 au fost sesizate în judeţ cinci nereguli electorale, dintre care patru la Galaţi şi una la Tecuci. Reclamaţiile se referă la turism electoral şi la tentative de cumpărarea a unor voturi.

Potrivit Centrului de Comunicare al Judeţului Galaţi (înfiinţat pentru alegeri), la numărul de urgenţă 112, până la ora 8.30, au fost sesizate patru nereguli referitoare la procesul electoral.

Persoanele care au telefonat au afirmat că au fost martore la tentative de cumpărare a voturilor, la activităţi de „turism electoral" şi la continuarea campaniei electorale. Sesizările sunt în curs de verificare.

Tot Centrul de Comunicare al judeţului a mai informat că tot în jurul orei 8.30 , Poliţia Municipiului Tecuci a fost sesizată de preşedinta Secţiei de votare nr. 193 în legătură cu faptul că la această secţie s-a prezentat o femeie în vârstă, care a spus că nu ştie să scrie şi să citească şi care avea asupra sa un bilet cu însemnele unui partid politic.

Biletul a fost reţinut de preşedinta secţiei de votare. Acesta a întrebat-o pe femeie unde locuieşte ( fără a o legitima ) şi a îndrumat-o să meargă să-şi exprime dreptul la vot la secţia de votare pe raza căreia domiciliază. Poliţiştii din Tecuci efectuează cercetări pentru identificarea femeii şi pentru stabilirea împrejurărilor în care aceasta a intrat în posesia biletului.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite