Galaţi/ Protestul îi costă pe profesori 10% din leafă. Contabilii le-au tăiat de la plată cele două zile în care n-au ţinut orele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la un protest al dascălilor
Imagine de la un protest al dascălilor

După ce în iulie au pierdut un sfert din salariu, „la grămadă" cu najoritatea bugetarilor, profesorii gălăţeni sunt la un pas să mai piardă încă 10% ca urmare a protestelor de miercuri şi joi.

„Din păcate, întreruperea activităţii de zilele trecute s-ar putea să-i coste pe angajaţii din învăţământ o nouă scădere a salariilor. Cam 10% estimăm noi, pentru că o zi de muncă înseamnă cam 5% din salariu. Asta pentru că nu mai au când să recupereze orele pierdute, decât doar să-şi cheme copiii la şcoală sâmbătă (nr. - astăzi) şi duminică", ne-a declarat inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Profesorii nu par însă prea supăraţi pentru această pierdere. „Noi trebuie să ne asumăm această pierdere, ca un efect al grevei. Moral, oamenii n-ar trebui plătiţi pentru aceste zile, decât dacă Inspectoratul Şcolar ne va cere să recuperăm materia pierdută. Atunci, va trebui să ne plătească la ore suplimentare", spune preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Constantin Ciosu.

Deja, mulţi profesori şi-au declarat intenţia de a recupera o zi din cele două pierdute astăzi, dar există şi dascăli care nu vor sub nicio formă să recupereze.

„Adică femeia aceea de la Caracal poate să stea de mai bine de două luni în greva foamei pentru nişte drepturi care-i sunt încălcate, iar eu nu pot să renunţ la salariul pedouă zile?" se întreabă retoric vicepreşedintele SIP Galaţi, Lidia Antoniu.

Constantin Ciosu merge mai departe şi, în spiritul protestului de zilele trecute, dar şi al nemulţumirilor din ultimul timp, îi îndeamnă pe dascăli să renunţe la 10 din cele 40 de ore care înseamnă norma didactică pe o săptămână, la fel cum Guvernul le-a tăiat 25% din salariu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite