Galaţi: Proteste de stradă ale pensionarilor: "Arătăm mai bătrâni decât suntem!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de pensionari gălăţeni au înfruntat gerul de afară şi au pichetat Prefectura în semn de protest faţă de dificultăţile financiare cu care se confruntă. Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor şi a taxelor, de noile criterii impuse pentru acordarea biletelor de tratament în staţiunile  balneoclimaterice, dar şi de faptul că guvernanţii nu le-au majorat pensiile pentru grupele  I  ş

„După 37 de ani de muncă în combinat, în praf şi mizerie, am o pensie de doar 800 de lei. Sunt bolnav de diabet şi plătesc 100 de lei lunar pe medicamente. Am ajuns să mă împrumut pentru a avea ce pune pe masă”, s-a plâns Ion Pleşu Haralambie.

Bătrâniii au criticat şi sistemul sanitar, care nu le oferă facilităţi importante. „Ne-a ajuns cuţitul la os. Ni se refuză dreptul la un trai decent. În sistemul sanitar, noi plătim absolut tot. Chiar acum am trimitere de la medicul de familie şi trebuie să plătesc analize, radiografii. Paturi nu avem în spitale, medicamente nu avem, aparatură medicală nu avem. Arătăm mai bătrâni decât suntem. Unde s-au dus banii noştri pe care i-am plătit ani buni la stat?”, întreabă nemulţumit liderul Alianţei Europensionarilor, Toader Cristea.

"37 de ani am lucrat la Hidrotehnica şi am o pensie de  600 de lei pensie. Asta e pensie?  Dau 200 de lei pe medicamente şi restul merge pe cheltuielile curente. Să le fie ruşine Guvernanţilor!", a spus Ţară Lungă, în vârstă de 58 de ani.

După două ore de stat în frig în faţa Prefecturii, timp în care nu au primit niciun răspuns, protestatarii s-au îndreptat, în marş, către sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Casa Judeţeană de Pensii. 

Pensionarii ameninţă că vor organiza proteste lunar în Galaţi, iar în aprilie vor merge în Capitală, unde vor picheta sediile Guvernului şi  Ministerul Muncii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite