Galaţi: Proiecţii fascinante la Planetariul din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeografii au făcut deja primele probe la Planetariu
Muzeografii au făcut deja primele probe la Planetariu

Proaspăt modernizat pe bani europeni, Planetariul va fi redeschis circuitului public cel mai probabil în primele zile ale lunii februarie. Gălăţenii vor putea urmări proiecţii pe întreaga cupolă a Planetariului.

Peste foarte puţin timp, Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va reintra în circuitul public, după ce a fost modernizat pe baza finanţării obţinute printr-un program transfrontalier la care au participat Consiliul Judeţului Galaţi şi Consiliul Raionului Cahul.

Incinta Planetariului a fost complet renovată, sala fiind dotată la standarde europene şi are acum o capacitate de 35 locuri.

"Sistemul de proiecţie pe care-l vom folosi este unul ultra-modern - InSpace Systems 2CHD - implementat de o firmă franceză. Imaginea este acum proiectată pe toată suprafaţa cupolei, care are un diametru de şapte metri, cupolă realizată din fibră de sticlă şi care a fost refăcută în baza aceluiaşi proiect european", spune muzeograful Ovidiu Tercu.

Trebuie spus faptul că acest sistem de proiecţie este format din două proiectoare care funcţionează în paralel, fiecare reproducând câte o jumătate din imagine.

Odată cu redeschiderea planetariului, gălăţenii vor putea urmări filmul intitulat "2 bucăţele de sticlă", dublat în limba română şi realizat în anul 2009 cu ocazia Anului Internaţional al Astronomiei.

Timp de 25 de minute, spectatorul va face o călătorie în lumea astronomiei, sunetul impecabil şi claritatea imaginii desăvârşind feericul spectacol.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite