Galaţi: Profesorii protestatari de la Metalurgic nu cedează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Degeaba a încercat Onuţ Atanasiu (stânga) să-i convingă pe profesori că Florin Cernat (dreapta) ar putea fi un bun director! Foto: Bogdan Nistor
Degeaba a încercat Onuţ Atanasiu (stânga) să-i convingă pe profesori că Florin Cernat (dreapta) ar putea fi un bun director! Foto: Bogdan Nistor

Dascălii contestă maniera în care a fost schimbat directorul liceului, nu şi calităţile manageriale ale înlocuitorului său, Florin Cernat. Nici inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă nu a reuşit să-i convingă pe profesorii de la „Metalurgic" să renunţe la protest.

Acţiunea profesorilor de la Grupul Şcolar Metalurgic din Galaţi, a fost declanşată luni dimineaţă, a continuat şi ieri şi astăzi. Cei 76 de dascăli nu au intrat nici astăzi la cursuri, ei ameninţând că vor boicota şi activităţile legate de încheierea situaţiilor şcolare specifice sfârşitului de semestru.

Dascălii sunt nemulţumiţi de faptul că Inspectoratul Şcolar Galaţi a încercat să le bage pe gât un nou director fără să-i consulte în prealabil. „Aveam profesionişti printre noi, nu era nevoie să ne aducă Inspectoratul un director de şcoală generală, cu 200 de elevi. Avem masteranzi şi chiar doctoranzi printre noi, care sunt în liceu de 30 de ani şi cunosc bine problemele liceului, dar nu am fost luaţi în considerare", spune nemulţumită Adina Albotă, profesor la „Metalurgic" de mai bine de 20 de ani.

Primul care a încercat să-i facă pe profesori să renunţe la protest a fost inspectorul adjunct Onuţ Atanasiu. Tentativa nu i-a reuşit pentru că profesorii au vrut să vorbească direct cu „generalul", prof. Doruleţ Resmeriţă, bănuit că ar fi făcut o manevră politică.

Acesta a participat, ieri, la consiliul de administraţie al liceului şi a rămas ferm pe poziţie: viitorul director al Liceului Metalurgic va fi Florin Cernat.

„În acest mod, poate reuşim să rezolvăm problema promovabilităţii destul de scăzute de la Metalurgic, dar şi pe cea a frecvenţei la cursuri, la fel de mică", a încercat inspectorul general să le explice profesorilor de ce a fost nevoie să aducă pe altcineva din afară.

„Experimentul" va dura o lună, după care însuşi Doruleţ Resmeriţă va veni pentru a vedea rezultatele.

Reacţii adverse, şi de la elevi

Cei mai mulţi elevi ne-au declarat însă că dacă se schimbă directorul rândurile celor care rămân repetenţi sau chiulesc s-ar putea îngroşa.

Reamintim că directorul Liceului Metalurgic, Ionel Hăulică a fost suspendat în octombrie 2008 deoarece pe numele său a fost făcută o plângere penală. Din octombrie, i-a ţinut locul adjunctul Laurenţiu Carastoian.

Inspectoratul Şcolar a decis vineri să-l trimită înapoi pe postul de director adjunct pe Laurenţiu Carastoian şi să-l aducă director plin, până la soluţionarea plângerii penale, pe directorul Şcolii Generale 34 din Galaţi, Florin Cernat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite